Zapekané zemiakové placky
Plnené zemiakové placky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Slovenská klasika, vyhľadávaná pochúťka, rýchle občerstvenie na
trhoch, ale teraz budú plnené.
15 porcií |
50-55 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Slaninu nakrájame na malé kúsky, opražíme a pridáme k nastrúhaným zemiakom, zasypeme hladkou múkou. Postupne pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, vajíčko, žĺtky a premiešame cesto. Olej rozpálime na panvici a pomocou lyžice nanášame placky, ktoré vysmážame do zlatista z oboch strán.
- Plnka: Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme do sklovita na troche oleja. Šampiňóny nakrájamem, pridáme k cibuli a restujeme do zmäknutia. Počas restovania za občasného miešania podlejeme trochou vývaru. Nakoniec vsypeme scedenú kukuricu. Povaríme. Zemiakové placky naplníme plnkou, ukladáme do zapekacej misy, posypeme nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť na 200 stupňov na 15 minút.
- Po upečení podávame, dobrú chuť.