Foto: barborao
Recept pre stiplave jazycky! recept poznam od mojho svarga, ktory vari jedine thajsku kuchynu, toto jedlo sme konzumovali opakovane na dinner parties ked varil Zobraziť celý popisRecept pre stiplave jazycky! recept poznam od mojho svarga, ktory vari jedine thajsku kuchynu, toto jedlo sme konzumovali opakovane na dinner parties ked varil on, najnovsie na nasej spolocnej rodinnej dovolenke dokonca dvakrat! kedze sme pomahali s pripravou comusi sme sa poducili :)) da sa spravit aj v jemnejsej forme, tj pridat menej chilli-papriciek a potom zvysne nasekat a pridat do sojovej omacky a podavat ako dochutenie pre najstiplavejsie jazycky. Je to obrovska chutova zalezitost!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrajame chilli papricky a cesnak nadrobno, najdrobnejsie ako sa da. Cibule osupeme a pokrajame tiez na drobne kusky.
- 2
Predhrejeme wok panvicu, pridame olej, po chvili nadrobno nasekanu cibulu, cesnak a chilli. Sprudka oprazime, neustale miesame (technika stir-fry) dokym sa nam nazacne zmes pripiekat (zacina sa zafrabovat do hneda), v tom momente pridame mlete bravcove masko, oprazime a zamiesame, opat neustale dokym vsetko masko nezmeni farbu na bledsiu.
- 3
Pridame vsetky tri druhy omacok a premiesavate dokym nie je maso riadne nasiaknute omackami. Pridajte bazalku (pridavame ju v celku, netreba ju nasekat) a prazte dokym bazalka nezmakne
- 4
Podavame s porciou jazminovej thajskej ryze (myslim ze ak pouzijete slovensku ryzu nebude problem)
- 5
Vajicka upravime na ojeli ako volske oka a podavame s masom a ryzou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
milujem pikantne jedlo,uz ho mam pridany,urcite vyskusam,vdaka :-)