Pad Gra Prao

Autor receptu: barborao

Recept pre stiplave jazycky! recept poznam od mojho svarga, ktory vari jedine thajsku kuchynu, toto jedlo sme konzumovali opakovane na dinner parties ked varil on, najnovsie na nasej spolocnej rodinnej dovolenke dokonca dvakrat! kedze sme pomahali s pripravou comusi sme sa poducili :)) da sa spravit aj v jemnejsej forme, tj pridat menej chilli-papriciek a potom zvysne nasekat a pridat do sojovej omacky a podavat ako dochutenie pre najstiplavejsie jazycky. Je to obrovska chutova zalezitost!

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrajame chilli papricky a cesnak nadrobno, najdrobnejsie ako sa da. Cibule osupeme a pokrajame tiez na drobne kusky.
  2. Predhrejeme wok panvicu, pridame olej, po chvili nadrobno nasekanu cibulu, cesnak a chilli. Sprudka oprazime, neustale miesame (technika stir-fry) dokym sa nam nazacne zmes pripiekat (zacina sa zafrabovat do hneda), v tom momente pridame mlete bravcove masko, oprazime a zamiesame, opat neustale dokym vsetko masko nezmeni farbu na bledsiu.
  3. Pridame vsetky tri druhy omacok a premiesavate dokym nie je maso riadne nasiaknute omackami. Pridajte bazalku (pridavame ju v celku, netreba ju nasekat) a prazte dokym bazalka nezmakne
  4. Podavame s porciou jazminovej thajskej ryze (myslim ze ak pouzijete slovensku ryzu nebude problem)
  5. Vajicka upravime na ojeli ako volske oka a podavame s masom a ryzou.