Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi fotorecept

jeery - fotkajeery, 6. februára 2022
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi (fotorecept)
Foto: jeery

Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.
Zdroj:  Plnené jahniace pliecko by Pavel Pospíšil.

8
porcií
150 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
500 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks
2 dl
1 zväzok
3 stonky
1 hrsť čerstvý
2 ks
1 ks
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostíme si pliecko a rozrežeme na plát. Mäso naklepeme osolíme, okoreníme a posypeme na drobno nasekaným rozmarínom.

    Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odrezky jahňacieho a bravčového mäsa pomelieme do misy. Zeler, cibuľu, petržlen a pečivo pokrájame a pridáme do misy. Pretlačíme cesnak, prilejeme smotanu, vajíčko a pridáme soľ a korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame.

    Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na mäso dáme plnku a zabalíme do alobalu. Pri balení nezabudneme mäso okoreniť aj z vonkajšej strany a pridať rozmarín. Zabalené mäso do alobalu dáme piecť do rúry na dve hodiny na 180 °C . Podlejeme šálkou vody.

    Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa pečie mäso očistíme a pokrájame zemiaky. Pečieme v panvici na olivovom oleji. Zeleninu pokrájame na menšie kúsky a dáme dusiť nad paru.

    Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Za dve hodiny mäso vyberieme, rozbalíme alobal a mäso niekoľko razy prelejeme výpekom.

    Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Servírujeme so zemiakmi a zeleninou. Vynaložený čas sa oplatil.

    Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Jarné, Pečené

Diskusia k receptu

kukulienka71
Tiež sa mi páčia mäsové rolády. Pekne spracovaný, farebne lákavý recept. Len ten alobal by som vynechala aj keď píšu že je zdravotne nezávadný.
evanaaa
Pečenú jahňacinu sme mali dnes, ale som si povedala, že už nekúpim, samé kosti, mali sme chrbát a stehno, teda časť, minule krk, lýtko, a ešte horšie, nenapadlo ma, že krk je len samá kosť. Drahé mäso a tretina odpad.....ale obdivujem tento recept, vlastne jeho prevedenie, pekné.
haji
Pěkný receptík, jistě chutný, roláda šťavnatá, zelenina krásně barevná. Oceňuji detailní postup, skvělá fota!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha