V auguste 2010 som tu prezentovala Alex pizzu z pezze, no keď som si recept nedávno prezerala, povedala som si, že musím urobiť aj Zobraziť celý popisV auguste 2010 som tu prezentovala Alex pizzu z pezze, no keď som si recept nedávno prezerala, povedala som si, že musím urobiť aj novší, nakoľko za rok pečenia pizze sme od určitých surovín upustili a ďalšie sme pridali. Takto nám pizza chutí viac a je pre naše telá istým spôsobom "zdravšia". Cesto používame stále to isté osvedčené- zatiaľ sa mu žiadne nevyrovnalo :)) Prikladám aj starší pokus o amatérsky videorecept, tak ak prejde, želám Vám príjemnú zábavu pri sledovaní :D dobrú chuť
porcie
príprava
na 350-400 °C
Foto: alexola
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1/4 kocky |
|
2 PL |
|
125 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Na obloženie: | |
čerstvé |
|
čerstvá |
|
čerstvé |
|
|
|
|
|
|
|
Ďalšie varianty: | |
|
|
|
|
|
|
uvarený |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Necháme ho trochu podkysnúť, alebo môžeme hneď pripravovať pizzu. Množstvo uvádzam pre 2 ks okrúhlej pizze alebo 1 plech.
-
2
Len pre ilustráciu: nakysnuté cesto z 1kg múky= 8 kusov pizza.
-
3
Cesto si rozdelíme a vyvaľkáme do tvaru kruhu.
-
4
Pripravené obloženie na pizzu- tu je hlavná zmena pôvodného receptu. Používame čerstvé paradajky (a nie paradajkový pretlak), najlepšie z vlastnej záhrady, čerstvé šampiňóny (a nie konzervované), vlastnú bazalku (a nie zmesi korenín)...
-
5
Kombináciou vyššie spomenutých čerstvých surovín obložíme pripravené cesto a vtedy by to mala byť pravá Alex pizza :)
-
6
Paradajky na pizzu drvíme v mixéri s necelou 1/2 ČL soli a lístkami čerstvej bazalky.
-
7
Môžme si pripraviť aj bryndzové obloženie- premiešaná bryndza s kyslou smotanou a uvareným postrúhaným zemiakom.
-
8
variácia 1.
-
9
variácia 2.- s bryndzou, slaninkou a samozrejme vlastným kôprom (robievame takýto slaný koláč, tak prečo neskúsiť aj na spôsob pizze?
-
10
varianta 3. pizza Tóno- tuniakovo-cibuľová :) Ešte upresním, že tieto pizze pečiem vo vypálenej murovanej peci, pri teplotách 450°C a menej, takže pizza je veľmi rýchlo hotová, bez známok vysušenia. Samozrejme sa dá upiecť aj v rúre na najvyššej teplote s dlhšou dobou pečenia 200°C, 15 minút cca. Po upečení potieram okraje pizze cesnakovým olejom (prelisovaný cesnak + olivový olej)
Ďakujem za super recept :-)
@spagetka1812 v plynovej rúre som robila pizzu len raz a tiež bola akosi vysušená, neviem, čo s týmto poradiť... ako som písala, ja ju robím zväčša v peci pri vysokej teplote a tam sa nestihne vysušiť (potom až zhorí:() tak dúfam, že ak si ešte na toto cesto spomeniete, vydarí sa lepšie :)