Jahňacie mäso

Pečený jahňací hrebienok

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme nahrubo podrveným korením, potrieme zmesou byliniek, posekaného cesnaku, posekaného zázvoru, nastrúhanej pomarančovej kôry a na jemno nasekaného čili.
  2. Takto pripravený hrebienok zľahka opečieme na oleji na rozohriatej panvici alebo v hrnci a potom pozvoľna dopekáme v rúre pri nízkej teplote – 150 stupňov. Ak máme teplomer na mäso, jahňa pečieme tak, aby bola v strede mäsa teplota asi 56–58 stupňov, a tak mäso zostalo šťavnaté.
  3. Keď mäso vyberieme z rúry, necháme ho chvíľu na pekáči a po niekoľkých minútach ho nakrájame a podávame s obľúbenou prílohou.