Jahňacie mäso
Pečený jahňací hrebienok
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme nahrubo podrveným korením, potrieme zmesou byliniek, posekaného
cesnaku, posekaného zázvoru, nastrúhanej pomarančovej kôry a
na jemno nasekaného čili.
- Takto pripravený hrebienok zľahka opečieme na oleji
na rozohriatej panvici alebo v hrnci a potom
pozvoľna dopekáme v rúre pri nízkej teplote –
150 stupňov. Ak máme teplomer na mäso, jahňa
pečieme tak, aby bola v strede mäsa teplota asi
56–58 stupňov, a tak mäso zostalo šťavnaté.
- Keď mäso vyberieme z rúry, necháme ho
chvíľu na pekáči a po niekoľkých minútach ho
nakrájame a podávame s obľúbenou prílohou.
|