Kuracie krídelká
Pečené Buffalo kuracie krídelká
Autor receptu: sweetlaab
Nedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát
prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími
krídelkami, ktoré sa podávajú s chladeným nakrájaným stopkovým zelerom a mrkvou,
všetko s dipom z modrého syra. Výborná pochúťka
na poobedie alebo ako ľahká večera.
3 porcie |
60 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru na 180 °C a položíme drôtenú mriežku nad plech na pečenie. Vo veľkej miske pomiešame kuracie krídla s olejom a okoreníme s cesnakovým práškom, soľou a korením. Premiestnime do pripraveného plechu na pečenie. Pečieme, kým kurča nie je zlaté a koža je chrumkavá, 50 až 60 minút.
- V malej panvici rozmiešame pikantnú omáčku a med. Povaríme a potom primiešame maslo. Varíme až do rozpustenia asi 2 minúty.
- Prenesieme pečené krídla do misy a premiešame s časťou omáčky, až kým sa úplne neprekryjú. Vrátime krídla do pekáča a mriežku v rúre umiestnime čo najbližčie k zdroju tepla v rúre, asi 10 cm a pečieme, kým sa neskaramelizujú, 1-3 minúty, pozorne sledujeme, aby sa nespálili. Pred tým znížime teplotu rúry asi na 65 stupňov. Obyčajne je to v hornej časti rúry, ale niektoré rúry to môžu mať aj v dolnej časti (https://www.wikihow.com/Oven-Broil). Ak máme gril, tak môžeme použiť namiesto toho gril. Tento posledný krok je však voliteľný. Podávame s modrým syrovým dipom a zeleninou, v prípade potreby pridáme ešte pikantnú omáčku uvarenú s medom a maslom.
- Pikantná omáčka :
Zmiešame všetky zložky a uložíme do fľaštičiek zo starých pikantných omáčok. V prípade, že máma originálnu omáčku na Buffalo krídelká, Frank's Red Hot, môžeme použiť túto.
- Dip z modrého syra : Pomocou ručného mixéra, zmixujeme všetky ingrediencie, ochutnáme, osolíme, okoreníme ak je to potrebné a potom podávame s kuracími krídlami a s tyčinkami ľadového zeleru a mrkvy. Viac informácií je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/10/baked-buffalo-chicken-wings-pecene.html