Pečená krkovička s pečenými zemiakmi s dressingom fotorecept

ajkaz - fotkaajkaz, 30. novembra 2013
Pečená krkovička s pečenými zemiakmi s dressingom (fotorecept)
Foto: ajkaz

Rýchly obedík :)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Umytú krkovičku nakrájame na hrubšie rezne. Osolíme z každej strany a uložíme do zapekacej misy. Okoreníme, orascujeme a poukladáme navrch koliečka cesnaku a cibuľe. Podlejeme trochou vody.

    Pečená krkovička s pečenými zemiakmi s dressingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky umyjeme a nakrájame na veľké mesiačiky (aj so šupkou). Do zapekacej misy dáme trošku oleja a uložíme zemiaky, ktoré osolíme, orascujeme a okoreníme a navrch dáme len pár koliečok cibuľe pre chuť. Maslo nakrájame na tenké plátky a dáme navrch.

    Pečená krkovička s pečenými zemiakmi s dressingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obidve misy prikryjeme alobalom.

    Pečená krkovička s pečenými zemiakmi s dressingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňoch. Zemiaky cca. 40 minút a krkovičku cca. 1 hodinu.

    Pečená krkovička s pečenými zemiakmi s dressingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Smotanu ochutíme šťavou z citróna, okoreníme, osolíme. Pridáme kvapku olivového oleja a pridáma pretlačený cesnak a petržlenovú vňať.

    Pečená krkovička s pečenými zemiakmi s dressingom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť. :)

    Pečená krkovička s pečenými zemiakmi s dressingom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

boxik
Obed vyzerá dobre až na zemiaky , kto prišiel na to že nám chutia zemiaky zo šupkou ? Nechutia, šupa sa motá človeku medzi zubami a je to nepríjemné.Volajú to vraj americké zemiaky , ale mne sedí skôr názov čo som videl v jednom časopise pri recepte , kde ich autor nazval zemiakmi lenivej gazdinej .
radost
@boxik
kedže tento rok sme mali slabú úrodu zemiakov-nenarástli pre sucho-varíme na 80% v šupke..niekedy ošúpeme,zväčša nie..šupa sa nám neplantá pomedzi zuby..nemáme problém..chutia nám..takže-môže byť aj takto..sme rôzni..:-)
ajkaz
@boxik to riadna hlúposť :-D žiadne americké, ani nič medzi zubami... Zemiaky ja osobne milujem na milión spôsobov so supkou aj bez... Mňam mňam :-P zemiaky sme si vypestovali sami takže jeme bez obav :-)
gabriele
vyborne jedlo...odporucam vyskusat...skoro navlas rovnako robim aj ja...len do dresingu nedavam citron, olej a vnatku...iba smotana ochutena pretlacenym cesnakom rozotretym so solou :)
boxik
@ajkaz ja ti to neberiem , ak ti chutia zemiaky hoci aj s hlinou mne je to jedno, ale za tým že mi pri jedení zavadzajú šupky z takých zemiakov čo upečie lenivá gazdinka si stojím a prajem ti , aby sa ti na budúci rok urodilo čo najviac zemiakov aj zo šupkami a to prajem aj sebe , pretože aj ja pestujem krumpličky a to na slušnej ploche 8 árov takže tiež ich jem bez obáv a bez šupiek a na všetky ostatné spôsoby,takže ,,Zemiakom zdar a bez šupiek zvlášť´´, ako by povedal Karol Polák aj keď on mal na mysli futbal.
alenka25
boxik, ako nechcem byt hnusna, lebo kazdemu ine chuti, no ako mozes napisat, ze zemiaky so supkou su znakom lenivej gazdinky? :D :D prosim ta...neviem ako taketo zemiaky konzumujete vy, kedze sa vam tlacia medzi zuby, ale inym ludom sa netlacia, takze asi skor bude problem vo vasich konkretnych zuboch :D A leniva gazdina? Ked robim ja zemiaky so supkou, tak kazdy jeden zemiak drhnem specialnou hubkou tak dlho, az kym nie je nadherne cisty. A ked mam pripravit takto zemiaky pre celu rodinu, ver ze pri nich stojim a neskor sedim ovela dlhsie ako pri klasikom cisteni so skrabkou
boxik
@alenka25 ej ale sa do mňa pustili, ľutujem vašich partnerov asi musia držať doma ústa a krok, pretože ja pre vás úplne cudzí človek niečo poviem a hneď sa do mňa pustíte ako osy a to som pri tom citoval iba z toho ako to bolo uvedené pri jednom recepte na tzv americké zemiaky a len tak mimochodom bol od ženy , ktorá si zrejme na rozdiel od niektorých z vás vie nadhodiť aj vtipnú poznámku.No a čo sa mňa týka ja zemiaky aj tak budem šúpať , som starší človek a asi iný nebudem a hlavne nebudem z toho robiť etický problém.
boxik
Ešte malý doplnok k alenke25, dievča čo z teba bude po šesťdesiatke, to je môj vek, keď už dnes ta rozhádže takáto maličkosť.
ajkaz
@boxik vy tu prosim nesudte ľudí na základe zemiakov v supke ďakujem :-D
evanaaa
Veľmi zaujímavé, tie zemiaky v šupke - kedysi si ich deti na poli dávali piecť do pahreby v šupke, takisto aj pečené celé na plechu sa nešúpu, neviem si teda predstaviť, že niekto taký spôsob konzumovania zemiakov nepozná, ale je pravda, komu čo ako chutí....nikomu sa nedá nanútiť niečo, čo mu vadí. A k receptu- páči sa mi, ja robím niečo podobné, len bez cibule, kvôli môjmu mužovi, on kusy cibule neznáša, ale to je iná vec, tvojho receptu sa to netýka, lebo práve tá cibuľa tam dodáva dobrú chuť.
2010
Teraz ide obdobie zemiakovych salatov, tak skuste spravit tak, ze zemiaky uvarite tradicne v supke, nechaju sa ochladit potom sa zemiak zlahka nakroji na 6 casti ako by sa isiel oberat pomaranc zo supky aj s duzinou, supy sa ochutia poolejuju a daju na 15 minut zapiect do rury ( a stred zemiakov ide na salat :-)
 www.moraitis.com.au/recipes/spiced-potato-skins.html...
evanaaa
@2010 , tie šupky sú krásne opečené, vypadajú lákavo,priam mi podnietili moje chuťové bunky :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia