Paštrnáková polievka
Paštrnáková polievka
Autor receptu: janger
Nemala som v úmysle pridať tento recept, preto som postup nefotila. Ale polievka sa mi
veľmi pačila, tak si ju chcem zachovať medzi svojimi receptami.
A mozno sa niekto bude inspirovať.
4-5 porcie |
45 minút príprava |
Postup
- Na oleji oprazime pokrajanu velku cibulu a cesnak.
- Pridame pokrajany pastrnak, por, zemiaky.
- Zalejeme vodou, pridame kocku bujonu alebo svoj vlastny domaci bujon, bobkovy list. Varime, kym je zelenina uvarena.
- Vyberieme bobkovy list a polievku rozmixujeme. Pridame na kocky pokrajanu slaninku, smotanu na varenie, horcicu. Prevarime. Podla chuti pridame sol a mlete korenie.
Smotanu pridavat nie je nevyhnutne, polievka je dobra aj tak.
- Na panvici nasucho oprazime posekane lieskove oriesky.
- Polievku posypeme orieskami, petrzlenovou vnatou a plesnovym syrom. Ja som mala cambozolu, to je makky syr s modrou plesnou. Moze byt, samozrejme, aj iny syr. Plesnovy syr k tejto polievke velmi svedci.
- Ak vyskusate, prajem dobru chut.