Paštrnáková polievka

Paštrnáková polievka

Autor receptu: janger

Nemala som v úmysle pridať tento recept, preto som postup nefotila. Ale polievka sa mi veľmi pačila, tak si ju chcem zachovať medzi svojimi receptami. A mozno sa niekto bude inspirovať.

4-5
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Na oleji oprazime pokrajanu velku cibulu a cesnak.
  2. Pridame pokrajany pastrnak, por, zemiaky.
  3. Zalejeme vodou, pridame kocku bujonu alebo svoj vlastny domaci bujon, bobkovy list. Varime, kym je zelenina uvarena.
  4. Vyberieme bobkovy list a polievku rozmixujeme. Pridame na kocky pokrajanu slaninku, smotanu na varenie, horcicu. Prevarime. Podla chuti pridame sol a mlete korenie. Smotanu pridavat nie je nevyhnutne, polievka je dobra aj tak.
  5. Na panvici nasucho oprazime posekane lieskove oriesky.
  6. Polievku posypeme orieskami, petrzlenovou vnatou a plesnovym syrom. Ja som mala cambozolu, to je makky syr s modrou plesnou. Moze byt, samozrejme, aj iny syr. Plesnovy syr k tejto polievke velmi svedci.
  7. Ak vyskusate, prajem dobru chut.