Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Posekanú cibuľu, cesnak a potom na malé kocky pokrájanú papriku opečieme na masle. Pridáme mletú papriku, pretlak, trošku bieleho vína, necháme zredukovať a podlejeme zeleninovým vývarom. Po zredukovaní vývaru zjemníme smotanou na šľahanie, dochutíme soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou. Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
  2. Filety pstruha potom vložíme do omáčky, pomaličky pošírujeme 7–8 minút a podávame na tanieri s krupicovou prílohou, citrónom, prípadne troškou kyslej smotany.
  3. Krupicové kocky: Vývar necháme zovrieť a za stáleho miešania doň sypeme krupicu. Varíme, až kým nezhustne, ochutíme soľou, mletým čiernym korením. Rozlejeme na plech, necháme vychladnúť a nakrájame na rovnomerné kocky asi 1x1 cm. Panvicu s maslom rozpálime, kocky urestujeme dozlatista, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame ako prílohu k paprikášu.