Osso buco
	        Osso buco à la milanese
	        Autor receptu: kucharka
	         
	        
	        Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný
recept z tejto knihy.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	90 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pláty mäsa umyjeme a vysušíme. Posolíme.
 - Z oboch strán poprášime múkou.
 - Na masle speníme rozpučený cesnak.
 - Pridáme mäso a z oboch strán prudko opečieme. Podlejeme vínom a necháme odpariť.
 - Pridáme paradajky. Môžeme pridať aj paradajkovú šťavu, ak nemáme paradajky. Dosolíme, pokoreníme a pridáme lyžicu pretlaku.
 - Zakryté a na slabom ohni varíme/dusíme asi tak 90 minút.
 - Takto to vyzerá hotové.
 - Petržlenovú vňať posekáme na jemno a nastrúhame kôru z jedného citróna. 
 - Podávame posypané zmesou vňate a kôry. My sme k tomu mali polentu.
 - Tu je moje obľúbené víno. Ak budete náhodou niekedy v Španielsku/Katalánsku, tak vám ho vrelo odporúčam. Je výborné... teda aspoň podľa mňa...:-))
 - A tu je moja talianska kuchárska kniha.