Osso buco
Osso buco à la milanese
Autor receptu: kucharka
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný
recept z tejto knihy.
4 porcie |
10 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Pláty mäsa umyjeme a vysušíme. Posolíme.
- Z oboch strán poprášime múkou.
- Na masle speníme rozpučený cesnak.
- Pridáme mäso a z oboch strán prudko opečieme. Podlejeme vínom a necháme odpariť.
- Pridáme paradajky. Môžeme pridať aj paradajkovú šťavu, ak nemáme paradajky. Dosolíme, pokoreníme a pridáme lyžicu pretlaku.
- Zakryté a na slabom ohni varíme/dusíme asi tak 90 minút.
- Takto to vyzerá hotové.
- Petržlenovú vňať posekáme na jemno a nastrúhame kôru z jedného citróna.
- Podávame posypané zmesou vňate a kôry. My sme k tomu mali polentu.
- Tu je moje obľúbené víno. Ak budete náhodou niekedy v Španielsku/Katalánsku, tak vám ho vrelo odporúčam. Je výborné... teda aspoň podľa mňa...:-))
- A tu je moja talianska kuchárska kniha.