Mäkučké kysnuté pagáče plnené syrom.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Maslo dopredu vyberieme z chladničky, nakrájame na malé kúsky, aby zmäklo.
- 2
Do misy preosejeme múku, do stredu urobíme jamku. Do nej dáme droždie, cukor a mlieko, prikryté necháme kysnúť asi 20 minút. Pridáme soľ a olej, vymiesime, prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- 3
Prekladanie syrom opakujeme 3x: Cesto pomúčime, rozvaľkáme obdĺžnik, dve tretiny rukou potrieme tretinou masla a posypeme tretinou na hrubo postrúhaneho syra, preložíme na tretiny.
- 4
Rozvaľkáme na 20x30 cm, prikryté necháme nakysnúť. Potom dáme do chladničky stuhnúť na 20 minút, aby sa dalo dobre krájať /zúbkovým nožom/. Kraje cesta odrežeme, zvinieme do slimákov. Nakrájame na kocky 24 ks, dáme na plech s mastným papierom a prikryté necháme nakysnúť.
- 5
Pred pečením vrch potrieme vajcom, môžeme posypať sezamom. Pečieme na 190 stupňov asi 20 - 25 minút.
Tiež pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu