Opekaná zelenina s kuracím mäsom a rezancami fotorecept
Foto: norikus
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 ks |
|
700 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
20 g |
|
2-3 ks |
|
250 g |
|
5 strúčikov |
|
50 g |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
|
|
podľa chuti (alebo pór) |
|
Postup
-
1
Marináda: Zmiešame mletú papriku, čierne korenie, tymian, majorán, kurkumu, škoricu, rascu. Pridáme horčicu, lyžicu sójovej a worcesterskej omáčky a zmiešame. Kuracie prsia nakrájame a premiešame s vytvorenou marinádou.
-
2
Nakrájame si zeleninu na pásiky.
-
3
Na panvicu dáme rozpáliť olej a vložíme kuracie kúsky. Opekáme sprudka 5-10 minút, pokiaľ maso nie je hotové. Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom. Do vyprázdnenej panvice vložíme cibuľu nakrájanú na väčšie kusy spolu so šampiňónmi. Opekáme sprudka 5 minút, alebo dokým nie sú cibuľa aj šampiňóny poriadne opečené.
-
4
Pridáme mrkvu. Stále sprudka opekáme a miešame.
-
5
Po 5 minútach pridáme zvyšnú zeleninu okrem kapusty. Pridáme aj zázvor a roztlačený cesnak. Do panvice vložíme aj hotové kuracie kúsky. Posypeme trstinovým cukrom.
-
6
Zelenina by mala byť chrumkavá. Ak už začne pomaly mäknúť, pridáme bielu kapustu, zvyšné množstvo sójovej a worcesterskej omáčky a premiešame. Po 3 minútach máme hotovo.
-
7
Zeleninovú zmes s kuracím masom môžme konzumovať aj bez ďalšej prílohy. Ja som však zvolila rezance (môžu byť akékoľvek, aj špagety) a uvarené som ich primiešala ku zmesi rovno v panvici.
-
8
Môže sa pridať aj chilli paprička, sezamové semiačka, kukurica, prípadne pred koncom aj jedno vajíčko, ktoré v zmesi poriadne premiešame.
A ja kukuricu šupem všade kde sa dá :D ale recept ju nepotrebuje