Kuracie prsia

Opekaná zelenina s kuracím mäsom a rezancami (fotorecept)

Autor receptu: norikus

8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Marináda: Zmiešame mletú papriku, čierne korenie, tymian, majorán, kurkumu, škoricu, rascu. Pridáme horčicu, lyžicu sójovej a worcesterskej omáčky a zmiešame. Kuracie prsia nakrájame a premiešame s vytvorenou marinádou.
  2. Nakrájame si zeleninu na pásiky.
  3. Na panvicu dáme rozpáliť olej a vložíme kuracie kúsky. Opekáme sprudka 5-10 minút, pokiaľ maso nie je hotové. Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom. Do vyprázdnenej panvice vložíme cibuľu nakrájanú na väčšie kusy spolu so šampiňónmi. Opekáme sprudka 5 minút, alebo dokým nie sú cibuľa aj šampiňóny poriadne opečené.
  4. Pridáme mrkvu. Stále sprudka opekáme a miešame.
  5. Po 5 minútach pridáme zvyšnú zeleninu okrem kapusty. Pridáme aj zázvor a roztlačený cesnak. Do panvice vložíme aj hotové kuracie kúsky. Posypeme trstinovým cukrom.
  6. Zelenina by mala byť chrumkavá. Ak už začne pomaly mäknúť, pridáme bielu kapustu, zvyšné množstvo sójovej a worcesterskej omáčky a premiešame. Po 3 minútach máme hotovo.
  7. Zeleninovú zmes s kuracím masom môžme konzumovať aj bez ďalšej prílohy. Ja som však zvolila rezance (môžu byť akékoľvek, aj špagety) a uvarené som ich primiešala ku zmesi rovno v panvici.
  8. Môže sa pridať aj chilli paprička, sezamové semiačka, kukurica, prípadne pred koncom aj jedno vajíčko, ktoré v zmesi poriadne premiešame.