Bravčové mäso
Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Autor receptu: saymona
Toto je môj recept na ohnivé mäso s
plackou tak ako chutí nám.
4 porcie |
10 minút príprava |
130 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme nasekaný cesnak a nakrájané mäso. Opražíme a keď je mäso zatiahnuté, pridáme mletú papriku, krátko orestujeme a podlejeme horúcou vodou. Pridáme všetky koreniny podľa chuti, kto má rád kyslejšie, môže pridať aj vodu z uhoriek. Varíme na miernom ohni do zmäknutia, priebežne podľa potreby podlievame vodou. Dochutíme.
- Očistené zemiaky rozmixujeme spolu s nakrájaným cesnakom a cibuľou. Pridáme soľ, korenie, papriku, majoránku, rascu, vajcia a múku podľa potreby. Z cesta vyprážame placky na masti do chrumkava z oboch strán. Podávame s hotovým bravčovým mäsom so šťavou.