Obložený cesnakový sendvič
Obložený cesnakový sendvič

Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 7. februára 2019
Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

Sendvič:
500 g
42 g
15 g
1 PL
125 ml
300 ml vlažná
1 hlavička
Karamelizovaná cibuľa:
4 ks veľká
4 PL
5-6 bobuliek
2 ks
20 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme kvások na sendvič tak, že zmiešame droždie, 150 ml vody, cukor s troškou múky a necháme nakysnúť. Medzitým olúpeme a pretlačíme cesnak, ktorý pridáme do múky. Keď je kvások nakysnutý, všetky suroviny dobre vymiesime a necháme kysnúť, až kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na plátky a orestujeme ju s cukrom a koriandrom dohneda, mierne osolíme.

  3. 3

    Vykysnuté cesto premiesime a rukami ho roztiahneme na mastný plech tak, aby malo hrúbku asi 3 cm. Necháme podkysnúť a pečieme pri 220 °C 6–7 minút.

  4. 4

    Medzitým umyjeme šalátové listy a fenikel, všetko nakrájame na tenké rezance, dochutíme citrónom, nasekanou petržlenovou vňaťou a štipkou soli.

  5. 5

    Po vychladnutí pečivo vodorovne rozkrojíme a opečieme na suchej panvici dochrumkava. Nanesieme vrstvu cibule, potom feniklovú zmes a priklopíme.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: