/ 2305. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Čínsky zeleninový šalát

    Fazuľové struky povaríme asi 3 až 4 minúty, vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Mrkvu a kapustu nakrájame na jemné rezance, osolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Šťuka s dubákovou omáčkou

    Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme priečne zárezy. Dôkladne ju potrieme soľou a koreninami (bazalku pridáme až tesne pred tepelnou prípravou), pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme...

  • Recept bez obrázku

    Cícerový šalát na orientálny spôsob

    Deň vopred zalejeme cícer studenou vodou a asi 2- až 3-krát ju vymeníme. Na druhý deň cícer precedíme, dáme do hrnca, zalejeme ho 2 l chladnej vody, pridáme olúpanú cibuľu a bobkový list.

  • Recept bez obrázku

    Treska zapečená s paradajkou

    Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr postrúhame. Na mäso poukladáme kolieska paradajky, pridáme vetvičku rozmarínu a posypeme syrom.

  • Recept bez obrázku

    Ľahký kurací šalát

    Do misky dáme ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom prilievame za stáleho miešania olej. Estragón nadrobno nasekáme, vmiešame ho do zálievky a podľa chuti okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Zubáč zapečený s karfiolom

    Očisteného, umytého, na porcie pokrájaného zubáča posolíme a urestujeme na masle. Pekáčik vymastíme a dáme doň ružičky uvareného karfiolu.

  • Recept bez obrázku

    Pikantný kapor

    Očisteného kapra osušíme, pokrájame na porcie, osolíme, zľahka obalíme múkou a na oleji z obidvoch strán opečieme do ružova.

  • Recept bez obrázku

    Makrely na paprike

    Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na PL masla pridáme polovice makrel, posolíme, pridáme sladkú papriku a smotanu. Pečieme približne 20 minút.

  • Recept bez obrázku

    Cviklovo-kapustová polievka

    Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme do hrnca. Pridáme posekanú kyslú kapustu, pokrájanú mrkvu, petržlen, cibuľu a bobkový list. Zalejeme vodou, ochutíme soľou, korením a uvaríme do mäkka.

  • Recept bez obrázku

    Losos po grécky

    Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena. Vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu a hríby. Zalejeme vínom, pridáme na plátky posekané olivy a krátko povaríme....

  • Recept bez obrázku

    Šampiňónová kyslomliečna polievka

    Šampiňóny nakrájame na plátky a spolu s očistenými a nakrájanými zemiakmi, bobkovým listom a soľou dáme variť. Pridáme aj slepačí alebo hubový bujón.

  • Recept bez obrázku

    Zapečená ryba s jablkami

    V šupke uvarené očistené a na plátky pokrájané zemiaky dáme do vymasteného pekáča, osolíme, pokladieme na ne pokrájanú rybu a na plátky pokrájané jablká. Zalejeme smotanou, v ktorej sú rozšľahané vajcia a dáme piecť.

  • Recept bez obrázku

    Cesnaková krémová polievka

    Na rozohriatom masle speníme múku, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Pridáme rozmixovanú smotanu s cesnakom, soľou, cukrom a necháme prevrieť.

  • Recept bez obrázku

    Rybie filé po labužnícky

    Filé nakrájame na plátky a namočíme do osoleného mlieka. Anglickú slaninu pokrájame na tenšie plátky. Do misy z ohňovzdorného skla striedavo kladieme plátky slaniny a filé.

  • Recept bez obrázku

    Alpská zemiaková polievka

    Zemiaky ošúpeme, mrkvu a cibuľu očistíme a všetko nakrájame na malé kocky, pór na kolieska a podusíme v hrnci na polovici masla. Postupne pridávame roztlačený cesnak, zalejeme vývarom alebo bujónom a varíme asi 15 minút....

  • Recept bez obrázku

    Žraločie steaky s petržlenovou omáčkou

    Najprv si pripravíme marinádu na steaky. Zamiešame polovicu šťavy z citróna s polovicou petržlenovej vňate a olivovým olejem, osolíme a okoreníme podľa chuti a do zmesi uložíme steaky. Necháme v chladničke marinovať asi 2 hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Kapor so šalviou

    Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v múke zmiešanej so sladkou paprikou a prudko osmažíme.

  • Recept bez obrázku

    Rybacia polievka so zeleninou

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, soľ, rascu a podusíme.

  • Recept bez obrázku

    Pečené plnené pstruhy

    Najprv si pripravíme plnku. Pomleté mäso a cibuľu zmiešame so strúhankou. Osolíme, okoreníme a premiešame s rozšľahaným vajcom. Potom zmes opražíme v rozohriatom tuku, podlejeme hydinovým vývarom, prikryjeme a domäkka udusíme.

  • Recept bez obrázku

    Brokolicovo-mrkvová polievka

    Na masle osmažíme cibuľu, mrkvu a papriku. Zalejeme asi 1 l vody, pridáme bujón a necháme zovrieť. Cestoviny uvaríme zvlášť.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist