/ 2305. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Slávnostná hovädzia polievka

    Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme. Hovädzie mäso umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme asi 1, 5 l vody a varíme asi 90 minút.

  • Recept bez obrázku

    Kurací minútový guláš

    Kuracie prsia nakrájame na rezance a prudko opečieme na rozpálenom oleji.

  • Orechový závin

    Orechový závin

    Pokrmový tuk, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi hodinu odpočinúť.

  • Recept bez obrázku

    Punčové rezy

    Piškótové cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame vodu a kypriaci prášok s múkou a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh

  • Recept bez obrázku

    Orechovník

    Žĺtky s cukrom a trochou vody vymiešame do peny. Postupne pridávame vyšľahané bielky a orechy premiešané s múkou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený, pomúčený plech a upečieme.

  • Recept bez obrázku

    Čerešňová bublanina

    Práškový a vanilkový cukor vyšľaháme spolu so žĺtkami. Pridáme prášok do pečiva, múku a zamiešame. Prilejeme mlieko, olej a zamiešame.

  • Recept bez obrázku

    Kokosový chlebíček

    Do porcelánovej misy dáme bielky, pridáme kryštálový cukor a šľaháme 10 minút, kým je sneh celkom tuhý.

  • Recept bez obrázku

    Bublaninový koláč

    V sklenenej alebo porcelánovej nádobe vymiešame 4 žĺtky s cukrom do peny

  • Recept bez obrázku

    Jablkový koláč

    Cukor, tuk a žĺtky vymiešame. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, postrúhané jablká a hrozienka. Nakoniec primiešame sneh z bielkov.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohová bábovka

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknutý margarín, prelisovaný tvaroh a štipku soli. Premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Piškótová bábovka

    Žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a vodou vyšľaháme v mixéri. Postupne prilievame olej. Pomaly striedavo pridávame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové pagáče

    Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1, 5 – 2 cm a malým pohárom vykrajujeme pagáčiky.

  • Recept bez obrázku

    Lacný nepečený krémeš

    Vo vode rozmiešame Zlatý klas, vanilkový cukor, cukor a šumienku. Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť.

  • Recept bez obrázku

    Rumové gule

    Hrozienka namočíme do rumu, prikryjeme ich a necháme cez noc stáť.

  • Recept bez obrázku

    Kokosové „puserlíky“

    Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Sneh s cukrom šľaháme nad parou, potom pridáme kokos a strúhanku a ešte chvíľku šľaháme.

  • Recept bez obrázku

    Metrový koláč z BB keksov

    Z mlieka a prášku uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s cukrom a zmiešame s vychladnutým pudingom. Rozdelíme ho a do polovice pridáme pomleté orechy a kakao.

  • Recept bez obrázku

    Oplátkové rezy – griláž

    Med s vodou a cukrom skaramelizujeme, pridáme zomleté orechy, vanilku a ešte povaríme. Potom primiešame postrúhaný perník (nemusí byť) a maslo.

  • Recept bez obrázku

    Laskonky

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme kryštálový cukor až do úplného zhustnutia.

  • Recept bez obrázku

    Jablkový koláč z lístkového cesta

    Polovicu cesta rozvaľkáme a uložíme na vodou vypláchnutý plech. Na cesto poukladáme piškóty, na to jablká, posypeme škoricou, kokosom a hrozienkami.

  • Recept bez obrázku

    Makový koláč

    Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a dobre premiešame.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist