Vyprážaný karfiol
Vyprážaný karfiol

Môj najobľúbenejší vyprážaný karfiol videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 22. februára 2024

Veľmi jednoduchá príprava karfiolu, ktorá uchová celú chuť tejto zeleniny. Ja karfiol už roky vyprážam jedine takto, bez predvarenia.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

15 minút
príprava
Môj najobľúbenejší vyprážaný karfiol (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Surový karfiol prepláchneme pod tečúcou vodou a následne ho pokrájame na väčšie kusy, ale vždy podľa tých ružičiek, aby ešte držali pokope. Robte také kusy, aby ste ich na panvici vedeli pri vyprážaní aj ľahko otáčať.

  2. 2

    Karfiol dobre osolíme, následne ho obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Nakoniec karfiol vyprážame v oleji pomaly z každej strany do zlatista. Pre kontrolu pichneme nožom tam, kde je karfiol obvykle najtvrdší.

  3. 3

    Takto vyprážaný karfiol uchová svoju plnú chuť a arómu. Podávať ho môžete s ľubovoľnou prílohou, ja som urobila zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť.

    Môj najobľúbenejší vyprážaný karfiol (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Moje ďalšie recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

sashan
To musím vyskúšať, bez predvárania odbudne kopu roboty. Páči sa mi to. Niekedy pečiem karfiol v trúbe,takisto klasicky obalený, je to síce menej pracné,ale predsa len lepší je vysmažený na panvici.
cesminaz
@farbuska (22.2.2024 17:16)

Keď niekto chce tak si ho rozoberie aj na menšie kusy, alebo ružičky. Ja nezvyknem na menšie rozobrať, lebo takto mu zostane viac karfiolovej chuti a popije aj menej oleja🙂 Prepečie sa bez problémov aj väčší kus, treba jednoducho len piecť pri primeranej teplote a otáčať karfiol aby sa opiekol zkaždej strany rovnako.
cesminaz
@sashan (22.2.2024 19:28)

Moja mama doma robievala tiež predvarený karfiol, ale odkedy mám vlastnú domácnosť tak ja karfiol vyprážam jedine surový. Odpadne ti babranie s predváraním a aj chuť karfiolu bude ovela intenzívnejšia. V rúre som ešte neskúšala, ale keďže robím karfiol tak 1-2x do roka, tak si ho vychutnáme takto "originál" 😅😉 Príjemný den tebe aj ostatným.
olinecka
Ja tiež karfiol rozoberieme na ružičky trocha predvarim v slanej vode až potom obalím v trojobale..... Myslím, že po vysmážani bude tvrdý...Ale ,@cezimanz je to tvoje varenie,recept.
cesminaz
@olinecka (23.2.2024 10:23)

@olinecka drahá, aj ked viem že si skúsenejšia kuchárka/ gazdinka než ja, spýtam sa ta niečo. Keď vyprážaš kura, stehná, krídla, alebo rezne... predvaríš alebo preddusíš ich a až potom obalíš? Alebo obalíš surové mäso a vyprážaš pomaly, zodpovedne a na kontrolu povedzme pichneš nožom ku kosti aby si si bola istá, že je mäso už krásne prepečené🙂? Mäsu tiež trvá kým sa pri vyprážaní prepečie, tak prečo nemať trpezlivosť aj pri karfiole? 🙂 Ano je to moje varenie a môj recept ako vravíš, ale ver, že za každým jediným svojím receptom si skalopevne stojím. A ak niekto skúsi môj recept a drží sa aj mojich rád, výsledok bude mať ten istý ako ja. Nikdy neposuniem 1 recept dalej ak som si ním niesom na 100% istá👍🙂 Vdaka za nahliadnutie a komentík s názorom, pekný deň prajem.
mamec
Nevidím v tomto recepte žiaden problém. Veď karfiol je veľmi chutný aj surový, takže ak by aj niektorá časť zostala trošku tvrdšia, určite by to nevadilo. Budem musieť vyskúšať či by to takto nejedol aj môj manžel, on inak iba surový schrúme:)
sracz
Tak toto je rcp s technológiou podľa môjho "GUSTA", @Cesminaz - čka vážená, milá a šikovná. Až do neskorej jari 1981 mi karfiól v tomto štýle pripravovala moja nezabudnuteľná Babička lady Ann, B. P. a keď dostala menší, tak mi ho vyprážala v kuse. Pretože počas celého svojho plodného života , až cez 80_ku bola na Dominikánskom "pľacu" - trhu "kofa", jedna z najlepších, tak veľkosť splašila vždy podľa svojho štedrého srdca. Maj krásne dni a nech Ti to i naďalej chutne, fajne a šmačne varí i pečie!
kucharka
Vysmážaný karfiol milujem. Dala by som si, narobila si mi chute.
Ja tiež karfiol pred vysmážaním trošku predváram ( sila zvyku ), ale keď robím napr. čínu, tak zeleninu nepredváram. Je to o chuti a zvyku.
S vitamínami je to komplikovanejšie - to by asi vedel lepšie vysvetliť @chemik , ale niektoré zeleniny obsahujú viac vitamínov po uvarení .. napr.: karfiol, brokolica, mrkva, zemiaky …. atď.
sobon
Moja mamina vzdy vysmazala surovy karfiol a NIKDY nebol surovy, presne ako hovori cezminka,kto vie vysmazit surovy karfik je podla mna dobra kuchticka😊😊
cesminaz
Dakujem vám pekne za nahliadnutie a komentíky💜 Netreba sa báť vyprážať surový karfiol, len smelo skúste. Ja to takto robím už vela rokov a nikdy nebol nikde ani len tvrdý, nieto ešte surový. Príjemný týžden všetkým vospolok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia