
Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...

Babičkine rozprávkové buchty
V našej rodine milujeme buchty plnené lekvárom, najlepšie domácim slivkovým. Po smrti našej babičky som...

Čokoládové mascarpone s kávovým likérom a malinami
Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a kakaom a dáme vychladiť.

Najlepší mrkvový koláč
Tento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po...

Zabudnutý puding
Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty...

Jablkový koláč
Tento koláč je u nás veľmi obľúbený, nie je náročný na prípravu, zvládne ho aj...

Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...

Varená jablková torta
Tak torta sa volá varená pre to, lebo sa nepečie ale zato tá jablková plnka...

Mrkvové muffiny
Tieto muffiny chutia naozaj výborne a navyše nie sú príliš kalorické, pretože obsahujú zdravú mrkvičku, ...

Čokoládové guľôčky
Je to jednoduchý, rýchly recept a chutí naozaj skvele ! Perfektne sa hodia k Vianociam,...

Voňavý jablkový koláč
Rýchly jablkový koláč z lístkového cesta, po ktorom vám bude celý byt nádherne voňať po jablkách,...

Šľahačková roláda
Nadýchaná kakaová roláda so šľahačkou, pre mojich maškrtníkov je to 5 minútová záležitosť, preto ju...

Vianočné oblátky
Blíži sa čas Vianoc, ktorý je u nás už roky spojený s pečením vianočných oblátok...

Slivkové knedle
Uvarené, olúpané a prelisované zemiaky premiešame najprv s vajcom, potom s trochou husacej masti. Potom...

Broskyňový piškót Towers
Zo surovín na piškótu si vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri...

Pečené halušky s krémom
Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť...

Domáca nugeta
Keďže som na sladké, /aj dobré mäsko - som jednoducho všežravec/, ale sladké asi naj, ...

Taštičky s višňovým džemom
Z preosiatej múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie hladké nelepivé cesto. Vyvaľkáme ho...

Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý...

Budapeštianske rezy
Cesto: do väčšej misky dáme preosiatu múku, na kúsky nakrájaný rastlinný tuk, žĺtky a vykysnutý...

Somlói galuska – lahodný maďarský zákusok
Najprv vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a nakoniec doň pridáme žĺtky, ...

Rezance s tvarohovou plnkou v ceste
Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich a omastíme 40 g rozpusteného masla. Žĺtky rozšľaháme...