Je to recept od mojej kamarátky, pôvodne som plnku robila s liehom, ale keďže je drahý, používam už len um
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Maslová plnka: | |
250 ml |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1/2 balíčka |
|
150 g |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
Snehová plnka: | |
3 ks |
|
150 g |
|
|
Postup
-
1
Najskôr si urobíme cesto na košíčky - môže byť linecké. Povtláčame do košíčkov a upečieme. Upečené jemne natrieme džemom.
- 2
Z mlieka, vanilky, zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Z tuku na pečenie a práškového cukru vymiešame penu. Zmiešame s vychladnutou kašou a nakoniec pomaly pridávame um podľa chuti. Kto chce viac, alebo menej.
- 3
Na snehovú plnku vyšľaháme nad parou bielky a práškový cukor.
- 4
Na natreté košíčky nastriekame maslovú plnku, potom snehovú a oblejeme čokoládovou polevou. Sú vynikajúce, želám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď ich upečieš, daj mi vedieť, ako chutili...