Mungo fazuľa
Mungo fazuľa

Mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 23. mája 2022. Komerčný recept.
Mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Ak vám doma postáva balík s mungo fazuľkami a dochádzajú vám nápady, ako ich využiť, pripravte si tento chutný recept na mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou. Pri tomto recepte sa pripravte na dávku riadnej exotickej chute! V paradajkovej omáčke použijeme mix exotických korenín, ktorých chuť sa nádherne dopĺňa s jazmínovou ryžou SOS Jasmine.
Zdroj: Fitrecepty

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
400 g lúpané, sekané
1 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
štipka
1/2 ČL
3 strúčiky
200 g
200 g
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mungo fazuľky namočíme aspoň na dve hodiny do vody.

  2. 2

    Potom ich scedíme, prepláchneme a uvaríme vo vode do mäkka (okolo 30 minút).

  3. 3

    Jazmínovú ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody, osolíme 1/2 ČL soli a uvaríme do mäkka.

  4. 4

    Uvarené mungo fazuľky zbavíme vody, pridáme k nim lúpané a nasekané paradajky, koreniny, soľ, citrónovú šťavu, prelisované strúčiky cesnaku a varíme spolu 10 minút. Napokon môžeme pridať aj smotanu či grécky jogurt na zjemnenie chute.

  5. 5

    Mungo fazuľky s omáčkou servírujeme s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu