Pizzové slimáky
Moje jednoducho vynikajúce pizzovníky
Autor receptu: saymona
Vyskúšala som veľa receptov na
pizzovníky a tento je pre mňa ten najlepší.
Vyskúšajte.
45 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Do vlažnej vody alebo mlieka pridáme droždie a cukor. Zatiaľ kým kvások vykysne, zmiešame ostatné suroviny. Keď vzíde kvások, pridáme ho k múčnej zmesi a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste okolo 45 minút.
- Paradajkový základ: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Keď je už do sklovita, pridáme cesnak, paradajky a ostatné suroviny na základ. Povaríme asi 5 minút a rozmixujeme. Povarím ďalších 5 minút na miernom ohni.
- Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 2 časti. Každú rozvaľkám a natriem paradajkovým základom. No a potom už podľa chuti naukladáme kukuricu, syr, olivy, salámu...
- Naplnené cesto zrolujeme a pokrájame na kolieska, ktoré reznou stranou poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme 10-15 minút podkysnúť. Potrieme rozmiešaným vajcom a pečieme na 180 °C okolo 20-25 minút.