Mňam cestovinky alebo cesnakovo-paradajkové cestoviny s mozzarelou
Foto: yyyyanula
Recept na tieto cestoviny vznikol asi tak pred rokom.V chladničke som mala mozzarelu pred dátumom spotreby a nevedela som, čo s ňou. S troškou Zobraziť celý popisRecept na tieto cestoviny vznikol asi tak pred rokom.V chladničke som mala mozzarelu pred dátumom spotreby a nevedela som, čo s ňou. S troškou fantázie a osvietenia :) vzniklo naozaj veľmi chutné jedlo. Odvtedy ho robievam veľmi často a vždy má úspech, tak snáď sa zapáči aj varechárom :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
66 gramov |
|
66 gramov |
|
1 ks |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
trošku |
|
3-4 strúčiky |
|
2-3 stredne veľké |
|
125 gramov |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na cca 200 gramov cestovín si do misky navážime 66 gramov hladkej a 66 gramov polohrubej múky, pridáme vajce, pol čajovej lyžičky soli, 1,5 polievkovej lyžice oleja a 1 polievkovú lyžicu vody. Zo zmesi vymiesime cesto, mäkké asi ako plastelína. (Podľa potreby pridajte trochu vody, resp. múky). Necháme ho cca hodinku odpočívať pod utierkou. Kto sa nechce trápiť s cestom, kúpi si v obchode cestoviny - najlepšie tagliatelle, ale stojí to za tú námahu, môj muž povedal, že sú lepšie ako od mamy :) A to už je iný kompliment :)
-
2
Po hodine oddychovania bochníček vyvaľkáme na pomúčenej doske úplne natenko.
-
3
Nakrájame na dlhé stredne hrubé rezance (každý podľa chuti).
-
4
Môžeme dať rovno variť do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja. Varíme asi 10 minút.
-
5
Medzitým si kúsok masla speníme na panvici, hodíme tam 3-4 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky (kto má rád viac cesnaku, môže dať viac). Opražíme dozlatista.
-
6
Pridáme paradajky bez šupky (ponoríme na pár minút do vriacej vody a šupa sa krásne oddelí) - nakrájané na malé kúsky, osolíme a prikryjeme pokrievkou, kým nepustia šťavu - asi 5-10 minút.
-
7
Pridáme bazalku, čierne korenie a trošku sladkej papriky, podľa potreby soľ, premiešame a ešte 2 minútky povaríme. K omáčke pridáme už uvarené cestoviny, dobre premiešame a nakoniec do toho všetkého pridáme na kocky nakrájanú mozzarelu (ja kupujem v Lidli, zatiaľ som na lepšiu nenatrafila), jemne premiešame, aby sa nespojila späť. Cestovinky sú hotové, pripravené na rýchlu konzumáciu :) Dobrú chuť!
Recept ukladam do KK. Je to zdrave jedlo, nemusi byt vzdy maso, ktore prekysluje organizmus.
@marienka44 , ja mäso robím len cez víkendy, cez týždeň sa snažím variť takéto jednoduché a ľahkostráviteľné jedlá, máte pravdu, že mäso vo veľkom množstve zaťažuje organizmus.