Mliečna zemiakovo-hubová polievka s rozmarínom fotorecept
Foto: eviana
...u nás jedna z najobľúbenejších polievok
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
2 hrsť |
|
|
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 l |
|
250 ml |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1,5 dl (na sušené huby) |
|
Postup
-
1
...pripravíme si suroviny - očistíme zemiaky a šampiňóny
-
2
...sušené huby (u mňa suchohríby) zalejeme vriacou vodou
-
3
...na masle do sklovita podusíme na jemno nakrájanú cibuľu
-
4
...pridáme vetvičku rozmarínu
-
5
...vsypeme na plátky nakrájané šampiňóny
-
6
...okoreníme čerstvo namletým korením, osolíme podľa chuti
-
7
...pridáme zemiaky nakrájané na kúsky (kockami by som to nenazvala :)
-
8
...pridáme nabobtnané huby aj s nálevom
-
9
...postrúhame si jeden väčší zemiak, ktorým celú polievku zahustíme
-
10
...zalejeme vodou a necháme variť, kým zemiaky nezmäknú - priebežne miešame, aby sa strúhaný zemiak neprichytil o dno.
-
11
...keď sú zemiaky mäkké prilejeme mlieko, necháme prevrieť
-
12
...na záver zjemníme sladkou smotanou
5*****
Ďakujem Ti za milé slová, potešila si ma :)
Si šikovné žieňa, s vareškou v ruke sa perfektne obraciaš. Číslo 12 k hviezdičkám je moje. A kk to istí , ako spínač na rúre :-)
Aj aromatický rozmarín s hubami sa mi zdá ok, nevadia mi také korenia pri hubách, pridávam do nich občas i muškátový oriešok a ten je tiež pomerne aromatický. Tak nabudúce bude s rozmarínom. :)
jasné- pochvalu svoju pridávam-bo krem rozmarínu-z húb našich hôr-varievame takúže na viac dní-nooo-vždy zje sa skôr..
výborná kuchárka = dobré jedlo..:-)
gratulujem!
to už dnes má len málokto :-)