Mliečna zemiakovo-hubová polievka s rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...u nás jedna z najobľúbenejších polievok

6-8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. ...pripravíme si suroviny - očistíme zemiaky a šampiňóny
  2. ...sušené huby (u mňa suchohríby) zalejeme vriacou vodou
  3. ...na masle do sklovita podusíme na jemno nakrájanú cibuľu
  4. ...pridáme vetvičku rozmarínu
  5. ...vsypeme na plátky nakrájané šampiňóny
  6. ...okoreníme čerstvo namletým korením, osolíme podľa chuti
  7. ...pridáme zemiaky nakrájané na kúsky (kockami by som to nenazvala :)
  8. ...pridáme nabobtnané huby aj s nálevom
  9. ...postrúhame si jeden väčší zemiak, ktorým celú polievku zahustíme
  10. ...zalejeme vodou a necháme variť, kým zemiaky nezmäknú - priebežne miešame, aby sa strúhaný zemiak neprichytil o dno.
  11. ...keď sú zemiaky mäkké prilejeme mlieko, necháme prevrieť
  12. ...na záver zjemníme sladkou smotanou