Mäkké výborné cesnačky fotorecept
Foto: adika215
Zdravím. Rada by som sa podelila o recept, ktorý robím najčastejšie, pretože toto pečivo sa vždy podarí, je chutné a mäkučké.
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
800 g (alebo polohrubá) |
|
350 g |
|
3 ČL |
|
42 g |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
150-200 g |
|
1-2 PL |
|
1/2 ČL |
|
10 strúčikov (prelisovaný) |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Ako prvé si zarobíme kvások a to tak, že si zohrejeme vodu, aby nebola ani studená ani horúca (horúca byť nemôže, pretože by to zabilo kvasinky). Časť vlažnej vody nalejeme do vhodnej nádoby, pridáme rozdrobené droždie (42 g) a cukor (1 ČL), premiešame. Necháme kysnúť približne 10minút, musíte si to však odsledovať.
-
2
Zatiaľ kým kysne kvások, v mise zmiešame múku a soľ. Pridáme vykysnutý kvások a zvyšnú vodu. Necháme miesiť v robote (kto nemá, tak ručne). Cesto necháme kysnúť 45 minút (cesto môžeme dvakrát za tento čas preložiť, cesto naberie na sile, pevnosti a kvalite).
-
3
Vykysnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku . Valčekom pekne rozvaľkáme, tak ako vidíte na obrázku a prekrojíme na polovicu. Každú polovicu môžeme ešte trošku vyvaľkať (cca na 2-3-4 cm). Cesto potrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín.
-
4
Cesto zrolujeme a nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie.
-
5
Potrieme rozmiešaným vajíčkom a necháme piecť na 180 °C približne 20-25 minút (treba si to však odsledovať). Rúru počas pečenia neotvárame.
-
6
Tuto už vidíte upečené "cesnakové slimáky".
-
7
Tuto mám upečené z tej polovičky. Len som dala do inej polohy.
-
8
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu