Foto: tisicka123
Tieto slimáky najčastejšie pečiem keď sa ide niekam na výlet, dovolenku či keď má prísť návšteva. Sú výborne a rýchlo spravené.
50
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
1/2 ks čerstvé celé |
|
1/2 ks na potretie |
|
1/2 ks kocky |
|
1/4 ks |
|
trošku |
|
trošku |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Udusíme si cibuľku,ktorú si mierne posolíme, aby nám stihla vychladnúť. Zmiešame si smotanu s cesnakom. Urobíme si cesto tak, že zmiešame múku, s vajíčkom, Herou, soľou a kváskom.
- 2
Kvások si spravíme tak, že dáme droždie do vlažnej vody a necháme napučať. Cesto si rozvaľkáme a obdĺžnik, potrieme smotanou, posypeme provensálskymi bylinkami, posypeme cibuľkou a zvinieme do rolády.
- 3
Krájame na 1cm kolieska, potrieme vajíčkom a necháme podkysnúť. Pečieme do zlatista pri 200 stupnoch. mňam :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vajíčko si ja rozšľahám a tak ho rozdelím na polku. :)
A nekysnuté sú preto, lebo človek nemusí čakať kým cesto vykysne. Môže sa hneď rozvaľkať, naplniť, zatočiť a krájať. Kým sa rozohreje rúre a nadkysnú a môžu sa piecť :)