Nekysnuté cibuľovo-cesnakové slimáky

tisicka123 - fotkatisicka123, 4. júla 2014

Tieto slimáky najčastejšie pečiem keď sa ide niekam na výlet, dovolenku či keď má prísť návšteva. Sú výborne a rýchlo spravené.

50
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
1/2 ks čerstvé celé
1/2 ks na potretie
1/2 ks kocky
1/4 ks
 trošku
 trošku
podľa potreby
podľa chuti
200 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Udusíme si cibuľku,ktorú si mierne posolíme, aby nám stihla vychladnúť. Zmiešame si smotanu s cesnakom. Urobíme si cesto tak, že zmiešame múku, s vajíčkom, Herou, soľou a kváskom.

  2. 2

    Kvások si spravíme tak, že dáme droždie do vlažnej vody a necháme napučať. Cesto si rozvaľkáme a obdĺžnik, potrieme smotanou, posypeme provensálskymi bylinkami, posypeme cibuľkou a zvinieme do rolády.

  3. 3

    Krájame na 1cm kolieska, potrieme vajíčkom a necháme podkysnúť. Pečieme do zlatista pri 200 stupnoch. mňam :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ahoj sú fakt dobré, tiež ich mám odskúšané švagrinká :) len cibuľku trochu posolím, aby nebola taká nasladkastá a smotanu tiež trochu ochutím soľou a korením. Ale inak mňam mňam
Ahoi @Tisicka123 , pekny recept, len myslim, ze si v rozpise zabudla uviest smotanu a cesnak. Mna osobne by este zaujimalo, kolko z tej davky vyjde priblizne kuskov. Dakujem
aroooo, ja si myslím, že sa nedelí zvlášť bielok a zvlášť žĺtko, ale celé vajce sa rozklepne do misky, polovica sa vyleje do cesta a zvyšok sa nechá na potretie