Cesnakové slimáky

Mäkké výborné cesnačky (fotorecept)

Autor receptu: adika215

Zdravím. Rada by som sa podelila o recept, ktorý robím najčastejšie, pretože toto pečivo sa vždy podarí, je chutné a mäkučké.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si zarobíme kvások a to tak, že si zohrejeme vodu, aby nebola ani studená ani horúca (horúca byť nemôže, pretože by to zabilo kvasinky). Časť vlažnej vody nalejeme do vhodnej nádoby, pridáme rozdrobené droždie (42 g) a cukor (1 ČL), premiešame. Necháme kysnúť približne 10minút, musíte si to však odsledovať.
  2. Zatiaľ kým kysne kvások, v mise zmiešame múku a soľ. Pridáme vykysnutý kvások a zvyšnú vodu. Necháme miesiť v robote (kto nemá, tak ručne). Cesto necháme kysnúť 45 minút (cesto môžeme dvakrát za tento čas preložiť, cesto naberie na sile, pevnosti a kvalite).
  3. Vykysnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku . Valčekom pekne rozvaľkáme, tak ako vidíte na obrázku a prekrojíme na polovicu. Každú polovicu môžeme ešte trošku vyvaľkať (cca na 2-3-4 cm). Cesto potrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín.
  4. Cesto zrolujeme a nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie.
  5. Potrieme rozmiešaným vajíčkom a necháme piecť na 180 °C približne 20-25 minút (treba si to však odsledovať). Rúru počas pečenia neotvárame.
  6. Tuto už vidíte upečené "cesnakové slimáky".
  7. Tuto mám upečené z tej polovičky. Len som dala do inej polohy.
  8. Dobrú chuť!