Cesnakové slimáky
Mäkké výborné cesnačky (fotorecept)
Autor receptu: adika215
Zdravím. Rada by som sa podelila o
recept, ktorý robím najčastejšie,
pretože toto pečivo sa vždy podarí,
je chutné a mäkučké.
Postup
- Ako prvé si zarobíme kvások a to tak, že si zohrejeme vodu, aby nebola ani studená ani horúca (horúca byť nemôže, pretože by to zabilo kvasinky). Časť vlažnej vody nalejeme do vhodnej nádoby, pridáme rozdrobené droždie (42 g) a cukor (1 ČL), premiešame.
Necháme kysnúť približne 10minút, musíte si to však odsledovať.
- Zatiaľ kým kysne kvások, v mise zmiešame múku a soľ. Pridáme vykysnutý kvások a zvyšnú vodu. Necháme miesiť v robote (kto nemá, tak ručne). Cesto necháme kysnúť 45 minút (cesto môžeme dvakrát za tento čas preložiť, cesto naberie na sile, pevnosti a kvalite).
- Vykysnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku .
Valčekom pekne rozvaľkáme, tak ako vidíte na obrázku a prekrojíme na polovicu. Každú polovicu môžeme ešte trošku vyvaľkať (cca na 2-3-4 cm). Cesto potrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín.
- Cesto zrolujeme a nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie.
- Potrieme rozmiešaným vajíčkom a necháme piecť na 180 °C približne 20-25 minút (treba si to však odsledovať). Rúru počas pečenia neotvárame.
- Tuto už vidíte upečené "cesnakové slimáky".
- Tuto mám upečené z tej polovičky. Len som dala do inej polohy.
- Dobrú chuť!