Maďarská sviečková na smotane

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju použijeme na prípravu nálevu. V ňom necháme mäso vcelku odležať do druhého dňa.
  2. Cibuľku nakrájame na drobno a krátko ju orestujeme na troche oleja. Vyberieme sviečkovicu z nálevu a zo všetkých strán ju prudko opečieme na oleji a cibuli.
  3. Z nálevu vyberieme zeleninu a pridáme ju k mäsu spolu s rezmi citróna. Dusíme, pričom podlievame nálevom z mäsa.
  4. Keď je mäso udusené, vyberieme ho a odložíme do tepla. Ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu so šťavou z mäsa. Pridáme horčicu, sladkú smotanu a krátko prevaríme.
  5. Maso nakrájame na plátky a ihneď podávame s omáčkou a knedľou.