Bravčové líčka

Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej masti, na ktorej sprudka opečieme bravčové líčka. Mäso vyberieme a odložíme. Pridáme zvyšnú masť, na ktorej opečieme pripravenú nakrájanú oravskú slaninu, cibuľu a cesnak, pridáme mrkvu, stopkový zeler a nové korenie.
  2. Všetko 15 minút pražíme, potom pridáme do hrnca opečené mäso, osolíme a okoreníme. Pridáme bobkový list, tymian podlejeme pivom a vodou. Dusíme, až kým nebudú líčka hotové, asi hodinu. Keď budú líčka mäkké, vyberieme ich z hrnca, šťavu zredukujeme a zahustíme studeným maslom, potom líčka vložíme späť do hrnca. Už nevaríme.
  3. Hubová štrúdľa: Rúru predhrejeme na 190 °C. Na panvici opražíme nakrájanú cibuľu, slaninu a jarnú cibuľku, pridáme umyté kuriatka a dusíme, až kým sa neodparí voda. Pridáme crème fraîche, premiešame, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Pripravené cesto rozbalíme, naň rozdelíme pripravenú zmes a pomocou kuchynskej utierky zavinieme až skoro po okraj. Posledný kus potrieme maslom a potom celkom zavinieme. Štrúdľu nakrájame na 5 cm kúsky a naukladáme do vymastenej formy vedľa seba. Nakoniec štrúdľu potrieme rozpusteným maslom a pečieme asi 30 minút.