Bravčové líčka
Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový
zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej masti, na ktorej sprudka
opečieme bravčové líčka. Mäso vyberieme a odložíme. Pridáme zvyšnú
masť, na ktorej opečieme pripravenú nakrájanú oravskú slaninu, cibuľu
a cesnak, pridáme mrkvu, stopkový zeler a nové korenie.
- Všetko 15 minút pražíme, potom pridáme do hrnca opečené mäso,
osolíme a okoreníme. Pridáme bobkový list, tymian podlejeme pivom
a vodou. Dusíme, až kým nebudú líčka hotové, asi hodinu. Keď budú
líčka mäkké, vyberieme ich z hrnca, šťavu zredukujeme a zahustíme
studeným maslom, potom líčka vložíme späť do hrnca. Už nevaríme.
- Hubová štrúdľa: Rúru predhrejeme na 190 °C. Na panvici opražíme
nakrájanú cibuľu, slaninu a jarnú cibuľku, pridáme umyté kuriatka
a dusíme, až kým sa neodparí voda. Pridáme crème fraîche, premiešame,
osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Pripravené cesto
rozbalíme, naň rozdelíme pripravenú zmes a pomocou kuchynskej
utierky zavinieme až skoro po okraj. Posledný kus potrieme maslom
a potom celkom zavinieme. Štrúdľu nakrájame na 5 cm kúsky a naukladáme
do vymastenej formy vedľa seba. Nakoniec štrúdľu potrieme rozpusteným
maslom a pečieme asi 30 minút.
|