Kuracie mäso

Kuracie soté na smotane s kolienkami (fotorecept)

Autor receptu: kitchenguru

Recept na rýchly obed.

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme, nakrájame, osolíme a okoreníme. V hrnci rozohrejeme olej s cibuľou, ktorú sme očistili a nakrájali na menšie kúsky. Pridáme mäso, mletú papriku a mäso opražíme až postupne začne púšťať šťavu. Postupne podlievame vodou (spolu cca 250 ml) a necháme mäso variť v šťave a pridáme všetko korenie aj bobkový list aj roztlačený cesnak.
  2. Keď je mäso uvarené, pridáme kyslú smotanu a povaríme ešte 10 - 12 minút. Ak chceme, zahustíme múkou. Ja som iba jemne cez sitko poprášila lyžičkou hladkej múky a rozmiešala, ale nie je to potrebné. Ak chceme, pridáme citrónovú šťavu pre chuť.
  3. Podávame s uvarenou cestovinou (kolienkami).