Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami
Tento recept je splneným snom pre milovníkov ázijskej kuchyne. Chrumkavé kúsky kuracieho mäsa obalené v sladko-pikantnej medovej omáčke so sezamom dokonale ladia s Zobraziť celý popisTento recept je splneným snom pre milovníkov ázijskej kuchyne. Chrumkavé kúsky kuracieho mäsa obalené v sladko-pikantnej medovej omáčke so sezamom dokonale ladia s opekanými rezancami a čerstvou zeleninou. Je to sýty, farebný a chuťovo výrazný obed, ktorý hravo tromfne aj jedlo z reštaurácie.
príprava
Suroviny
| Mäso a cestíčko: | |
| 1 kg |
|
| 12 PL |
|
| 6 PL |
|
| 3 ČL |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa potreby |
|
| Medová omačka: | |
| 250 g |
|
| 250 ml ostrý |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| Opekané rezance so zeleninou: | |
| 8 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 6 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Zálievka na rezance: | |
| 7 PL |
|
| 7 PL |
|
|
|
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Príprava rezancov a zeleniny: Čínske rezance uvaríme, scedíme a odložíme do misky. Cesnak nakrájame na pásiky. Mrkvu očistíme a pomocou škrabky z nej narobíme tenké plátky (pásiky). Pekinskú kapustu, papriku a pór takisto nakrájame na dlhšie pásiky. Na panvici s trochou oleja sprudka opečieme cesnak spolu s pripravenou zeleninou (mrkva, pór, paprika, kapusta).
- 2
Kým sa zelenina opeká, v miske si pripravíme zálievku zmiešaním ustricovej a sójovej omáčky, sezamového oleja a korenia. Keď je zelenina hotová, pridáme k nej rezance, zalejeme pripravenou zmesou a chvíľu spolu opekáme.
- 3
Príprava chrumkavého mäsa: Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky. Vo väčšej miske vymiešame múku, škrob, kypriaci prášok, vajcia, olej, soľ a vodu na hustejšie cestíčko. Mäso v ňom poriadne zamiešame.
- 4
V ďalšej miske si vopred pripravíme omáčku na obalenie zmiešaním medu, kečupu, čili a sezamu. Na panvici s väčším množstvom oleja smažíme mäso dozlatista. Dôležitý krok: Ihneď po vypražení dáme horúce mäso priamo do misky s medovou omáčkou a poriadne ho v nej obalíme. A môžeme servírovať na tanier.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu