Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou

sjuz - fotkasjuz, 30. októbra 2017
Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou
Foto: sjuz

Jednoduchá príprava ale veľmi chutné jedlo.

2
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks (bez kože)
6 ks
1 PL
2 PL
125 g
5  ks stredné
1 ks veľká
1 PL
 (napr. prosciutto alebo Serano)
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme bazalkové maslo: zmäknuté maslo rozmixujeme s čerstvou bazalkou, a dáme do chladničky.

  2. 2

    Kuracie prsia prerežeme a naplníme plátkom sušenej šunky. Zvrchu osolíme a okoreníme čerstvo pomletým korením. Môžeme prepichnúť aj špáradlom, aby mäso držalo pokope.

  3. 3

    Mäso pozvoľna opekáme na masle na panvici z oboch strán do zlata. Medzitým si zapneme rúru na 180 st. C, a po opečení na panvici ich vložíme do rúry na cca 18-20 min. Výpek z mäsa zredukujeme na panvici a do zredukovaného pridáme studené maslo - už nevaríme - miešame, aby sa šťava zahustila.

  4. 4

    Zemiaky pokrájané na kocky zatiaľ uvaríme v osolenej vode.

  5. 5

    Cibuľu nakrájame na kocky a na masti opečieme do zlata.

  6. 6

    Mrkvu ošúpeme, a na panvici s maslom pomaly opekáme z každej strany. Trvá to cca 15 min, podľa hrúbky mrkvy. Osolíme, okoreníme a podlejeme troškou vody - len cca pol dcl a prikryjeme na 5 minút. Keď je voda vyparená, pridáme lyžicu medu, citrónovú šťavu, premiešame chvíľu ešte mierne ohrievame. Odstavíme a udržiavame v teple.

  7. 7

    Uvarené zemiaky zlejeme, necháme chvíľu vypariť. Pridáme opečenú cibuľu aj s masťou, a roztlačíme. Môžeme pridať aj posekanú petržlenovú vňať.

  8. 8

    Mäsko podávame poliate šťavou, so zemiakmi a s mrkvou a na vrch mäska položíme bazalkové maslo.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu