Kuracie soté

Krémové kuracie soté so zeleninou a s hubami

Autor receptu: redakcia

Soté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie.* Je jednoduché na prípravu a pri jeho príprave sa naozaj fantázii medze nekladú, záleží len na vašej chuti.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu očistíme, ošúpeme a nakrájame na kúsky veľké asi 0,5 cm. Huby očistíme a nakrájame ich na štvrtiny alebo šestiny v závislosti od ich veľkosti, brokolicu nakrájame na kúsky.
  2. Kuracie prsia vložíme do hrnca. Prilejeme kurací vývar a v prípade potreby studenú vodu tak, aby bolo mäso zakryté. Pridáme bobkové listy a varíme na miernom ohni prikryté pokrievkou približne 20 minút, pričom po10 minútach pridáme kúsky mrkvy, hrášok a brokolicu a necháme dusiť. Potom mäso a zeleninu scedíme a vývar si necháme.
  3. Na inej panvici rozohrejeme maslo a opečieme na ňom cibuľu a huby. Dochutíme trochou soli a korenia a potom podlejeme odloženým vývarom. Kukuričný škrob rozmiešame v troche vody do hladka a pridáme do vriacej tekutiny. Necháme zhustnúť.
  4. Uvarené mäso nakrájame na malé kúsky, pridáme do hubovej omáčky aj s hráškom, mrkvou a brokolicou. Pridáme citrónovú šťavu a smotanu na varenie a podľa chuti osolíme, okoreníme a ešte prevaríme.
  5. Podávame s ryžou.