Šalátová polievka
Šalátová polievka

Krémová šalátová polievka s mrkvovými hriankami videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 22. júna 2023

Zo šalátu sa dajú pripraviť rôzne jedlá, napríklad aj polievka, ktorá sa pravdepodobne v nejakej verzii varieva aj u vás doma. Naša krémová šalátová Zobraziť celý popisZo šalátu sa dajú pripraviť rôzne jedlá, napríklad aj polievka, ktorá sa pravdepodobne v nejakej verzii varieva aj u vás doma. Naša krémová šalátová polievka s mrkvovými hriankami je lahodnou a perfektnou obmenou starej klasiky.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka (cca 150 g)
2 PL
1 ks
2 PL
500 ml
150 ml
štipka
1 - 2 ČL
100 ml
Mrkvová nátierka:
2 ks
1 ks
1 strúčik
1 PL
3 ks
2 PL
50 g
Okrem toho:
1 ks




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme 2 lyžice masla a opečieme na nich nakrájanú cibuľu. Zasypeme múkou a pripravíme svetlú zápražku. Za stáleho miešania zalejeme mliekom a vývarom a prevaríme.

  2. 2

    Potom vsypeme natrhaný šalát a na veľmi miernom ohni povaríme 2 minúty. Polievku rozmixujeme. Ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Podľa chuti pridáme aj smotanu.

  3. 3

    Mrkvová nátierka: Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Mrkvy očistíme a nakrájame na kolieska. Na lyžici masla opečieme polovicu cibule, cesnak a mrkvu. Na miernom ohni ďalej prikryté dusíme asi 10 minút. Pridáme nasekané lístky tymianu, paradajkový pretlak, prehrejeme a potom rozmixujeme spolu s bryndzou. Dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Bagetu nakrájame na plátky a nasucho opečieme na panvici. Potom na plátky natrieme pripravenú mrkvovú nátierku. Šalátovú polievku servírujeme s plátkami bagety s nátierkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia