Krémová cviklová polievka
Pre zjemnenie je možné pridať smotanu. ?
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cviklu očistíme a na drobno nakrájame. Zemiaky očistíme a pretlačíme.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájaný cesnak kým zavonia (cca 30 sekúnd), pridáme cviklu a zemiaky a 5 minút orestujeme na strednom ohni.
- 3
Zalejeme vývarom, pridáme koreniny a varíme, kým zelenina zmäkne (cca 30 minút).
- 4
Po odstavení pridáme nastrúhanú mrkvu a rozmixujeme.
- 5
Ak chceme, podávame s krutónmi, alebo cestovinou podľa chuti.
Tiež cviklová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu