Dusené králičie mäso

Králik s citrónom a parmezánom

Autor receptu: redakcia

Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov.* Zajačiky boli vždy symbolom jari a Veľkej noci, králičie mäso je však chutné kedykoľvek.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičie mäso nakrájame na menšie kúsky a opečieme ich na oleji vo veľkej panvici alebo v hrnci. Pridáme rozpolené ošúpané šalotky, ošúpaný a jemne rozdrvený cesnak a opekáme spolu s mäsom dozlatista. Dochutíme soľou a korením.
  2. Zalejeme citrónovou šťavou, pridáme vývar a nahrubo nasekané kapary. Privedieme k varu. Prikryjeme a varíme 1 hodinu.
  3. Odstránime pokrievku, mäso vyberieme, dáme bokom a pokračujeme vo varení asi 20 minút alebo kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Pred koncom pridáme parmezán. Dochutíme.
  4. Vložíme naspäť králika, posypeme celé nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekanou pažítkou, môžeme pridať aj vetvičku rozmarínu.
  5. Podávame s varenými zemiakmi.