Dusené králičie mäso
Králik s citrónom a parmezánom
Autor receptu: redakcia
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov.* Zajačiky boli vždy symbolom jari a Veľkej noci, králičie mäso je však chutné kedykoľvek.
6 porcií |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Králičie mäso nakrájame na menšie kúsky a opečieme ich na oleji vo veľkej panvici alebo v hrnci. Pridáme rozpolené ošúpané šalotky, ošúpaný a jemne rozdrvený cesnak a opekáme spolu s mäsom dozlatista. Dochutíme soľou a korením.
- Zalejeme citrónovou šťavou, pridáme vývar a nahrubo nasekané kapary. Privedieme k varu. Prikryjeme a varíme 1 hodinu.
- Odstránime pokrievku, mäso vyberieme, dáme bokom a pokračujeme vo varení asi 20 minút alebo kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Pred koncom pridáme parmezán. Dochutíme.
- Vložíme naspäť králika, posypeme celé nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekanou pažítkou, môžeme pridať aj vetvičku rozmarínu.
- Podávame s varenými zemiakmi.