Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! videorecept
Hľadáte jednoduchý recept na vianočné pečivo, ktoré zvládnete aj na poslednú chvíľu? Tieto jemné mandľové tyčinky s voňavým džemom urobíte bez vykrajovania, bez Zobraziť celý popisHľadáte jednoduchý recept na vianočné pečivo, ktoré zvládnete aj na poslednú chvíľu? Tieto jemné mandľové tyčinky s voňavým džemom urobíte bez vykrajovania, bez nervov a chutia presne ako tradičné linecké.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 2 bal. |
|
| 200 g |
|
| 80 g mleté |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| Na potretie: | |
| (malinový, ríbezľový, marhuľový...) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
V mise spojíme múku, práškový a vanilkový cukor, mäkké maslo, mleté mandle, vajce a štipku soli a vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade odležať.
- 2
Odležané cesto rozdelíme na 3 časti a vytvoríme z nich valčeky. Tie potom roztlačíme alebo môžeme rozvaľkať menším valčekom.
- 3
V strede po celej dĺžke pomocou varešky alebo lyžičky vytvoríme priehlbinky. Každú naplníme lekvárom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.
- 4
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a nakrájame šikmo na rovnako veľké kúsky - tyčinky.
Tiež mandľové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu