Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 10. mája 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 min
príprava
120 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2 hodiny pri 180 °C. Naporciujeme.

  2. 2

    Karamelizovaná kapusta: Na oleji rozpustíme cukor do karamelu a pridáme nakrájanú cibuľu, opečieme a pridáme nakrájanú kapustu. Zalejeme vínom, pomarančovou šťavou a ochutíme. Varíme bez pokrievky až do odparenia tekutiny.

  3. 3

    Žemľová knedľa: Nakrájané žemle pokropíme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtok, soľ a korenie. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, orechy a slaninu. Vmiešame vyšľahaný bielok a v potravinovej fólii vyformujeme knedle. Varíme na pare asi 15 minút podľa veľkosti.

  4. 4

    V omáčke demi glace necháme vyvariť šalviu a zjemníme maslom. Podávame k pečenej kačke s kapustou a žemľovou knedľou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist