Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 21. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
4 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
4 ks |
|
500 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
|
|
|
|
Figové čatní: | |
6 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
25 g |
|
50 ml |
|
10 g |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
10 g |
|
Nakladaná cibuľka: | |
200 ml |
|
50 g |
|
250 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Kačacie stehná nasolíme, posypeme korením a bylinkami podľa chuti, pridáme bobkový list, nové korenie, cibuľu a cesnak nakrájaný nahrubo a necháme celú noc marinovať v chladničke. Na druhý deň vložíme do zapekacej misy a zalejeme tukom tak, aby boli úplne ponorené. Vložíme do rúry vyhriatej na 90–100 °C a konfitujeme domäkka.
- 2
Z konfitovaných a trochu vychladnutých stehien odstránime kožu, ktorú vyškvaríme na panvici, získame tak kačací tuk.
- 3
Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu kačacieho tuku, okoreníme a zľahka osolíme. Dôkladne premiešame. Ďalej ochutíme horčicou, najemno nasekanou červenou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Ešte raz premiešame.
- 4
Figové čatní: Jablko a figy očistíme a nakrájame na kocky. Šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme na masle, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme zázvor, jablko, figy, restujeme spolu. Podlejeme balzamikovým octom a vodou a pridáme škoricu. Povaríme 20 minút a scedíme. Tekutinu zredukujeme na sirup a necháme vychladnúť. Potom zmiešame s jablkovo-figovou zmesou.
- 5
Nakladaná cibuľka: Do hrnca dáme červené víno, vínny ocot a cukor, zredukujeme na polovicu. A teplou tekutinou zalejeme šalotku, ktorú sme nakrájali na kolieska.
Tiež nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu