Kačacia nátierka
Kačacia nátierka

Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou

Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 21. októbra 2019
Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

4 ks
100 g
50 g
4 ks
500 g
50 g
50 g
10 g
10 g
10 g
Figové čatní:
6 ks
100 g
1 ks
25 g
50 ml
10 g
50 ml
1 ks
10 g
Nakladaná cibuľka:
200 ml
50 g
250 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie stehná nasolíme, posypeme korením a bylinkami podľa chuti, pridáme bobkový list, nové korenie, cibuľu a cesnak nakrájaný nahrubo a necháme celú noc marinovať v chladničke. Na druhý deň vložíme do zapekacej misy a zalejeme tukom tak, aby boli úplne ponorené. Vložíme do rúry vyhriatej na 90–100 °C a konfitujeme domäkka.

  2. 2

    Z konfitovaných a trochu vychladnutých stehien odstránime kožu, ktorú vyškvaríme na panvici, získame tak kačací tuk.

  3. 3

    Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu kačacieho tuku, okoreníme a zľahka osolíme. Dôkladne premiešame. Ďalej ochutíme horčicou, najemno nasekanou červenou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Ešte raz premiešame.

  4. 4

    Figové čatní: Jablko a figy očistíme a nakrájame na kocky. Šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme na masle, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme zázvor, jablko, figy, restujeme spolu. Podlejeme balzamikovým octom a vodou a pridáme škoricu. Povaríme 20 minút a scedíme. Tekutinu zredukujeme na sirup a necháme vychladnúť. Potom zmiešame s jablkovo-figovou zmesou.

  5. 5

    Nakladaná cibuľka: Do hrnca dáme červené víno, vínny ocot a cukor, zredukujeme na polovicu. A teplou tekutinou zalejeme šalotku, ktorú sme nakrájali na kolieska.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: