Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 21. októbra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Figové čatní: | |
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 25 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| Nakladaná cibuľka: | |
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kačacie stehná nasolíme, posypeme korením a bylinkami podľa chuti, pridáme bobkový list, nové korenie, cibuľu a cesnak nakrájaný nahrubo a necháme celú noc marinovať v chladničke. Na druhý deň vložíme do zapekacej misy a zalejeme tukom tak, aby boli úplne ponorené. Vložíme do rúry vyhriatej na 90–100 °C a konfitujeme domäkka.
- 2
 Z konfitovaných a trochu vychladnutých stehien odstránime kožu, ktorú vyškvaríme na panvici, získame tak kačací tuk.
- 3
 Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu kačacieho tuku, okoreníme a zľahka osolíme. Dôkladne premiešame. Ďalej ochutíme horčicou, najemno nasekanou červenou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Ešte raz premiešame.
- 4
 Figové čatní: Jablko a figy očistíme a nakrájame na kocky. Šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme na masle, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme zázvor, jablko, figy, restujeme spolu. Podlejeme balzamikovým octom a vodou a pridáme škoricu. Povaríme 20 minút a scedíme. Tekutinu zredukujeme na sirup a necháme vychladnúť. Potom zmiešame s jablkovo-figovou zmesou.
- 5
 Nakladaná cibuľka: Do hrnca dáme červené víno, vínny ocot a cukor, zredukujeme na polovicu. A teplou tekutinou zalejeme šalotku, ktorú sme nakrájali na kolieska.
Tiež nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu