Pečené kačacie stehná

Kačací konfit s dusenou fazuľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
210 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie stehná uložíme do liatinového hrnca s pokrievkou a zalejeme kačacou masťou izbovej teploty. Pridáme tymian a bobkové listy. Pomaly pečieme v prikrytom hrnci v rúre vyhriatej na 150 °C asi 3,5 hodiny.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, na kolieska nakrájaný pór a restujeme asi 7 minút. Primiešame fazuľu, paradajkový pretlak, podľa potreby podlejeme vývarom alebo vodou a povaríme asi 7 minút.
  3. Hrniec odstavíme a fazuľu posypeme na­ jemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
  4. Upečené kačacie stehná položíme na rozpálenú liatinovú panvicu a z každej strany do chrumkava opečieme. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
  5. Podávame s dusenou fazuľou. Môžeme ozdobiť kandizovaným ovocím.