Jahňacie mäso
Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou
Autor receptu: redakcia
Jemné plátky jahňacieho mäsa s korenenou fazuľou – takto božsky chutia zdravé bielkoviny.
6 porcií |
35 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- Jahňacie mäso v celku potrieme časťou oleja a votrieme doň zmes soli, drveného farebného korenia a koriandra. Necháme ho chvíľu odležať pri izbovej teplote.
- Fazuľu z konzervy v sitku prepláchneme vodou. V menšom hrnci
na oleji krátko orestujeme roztlačený cesnak s nastrúhaným zázvorom. Pridáme fazuľu, omáčku hoisin, víno, med a soľ, varíme, kým zmes nezhustne.
- V pekáči zahrejeme zvyšok oleja. Jahňacie mäso na ňom sprudka opekáme asi 5 minút z každej strany. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme 10 minút.
- Jarné cibuľky restujeme v celku a potom ich pokrájame na kúsky. Hotové mäso nakrájame na plátky a servírujeme s fazuľou a jarnou cibuľkou. Ozdobíme lístkami mäty.
- Pozn.: Omáčka hoisin sa vyrába z fermentovaných sójových bôbov a korenín. Nazýva sa aj čínska barbecue omáčka, používa sa v ázijskej kuchyni najmä na dochutenie grilovaných a pečených mäsových jedál.