Jahňacie mäso

Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou

Autor receptu: redakcia

Jemné plátky jahňacieho mäsa s korenenou fazuľou – takto božsky chutia zdravé bielkoviny.

6
porcií
35 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Jahňacie mäso v celku potrieme časťou oleja a votrieme doň zmes soli, drveného farebného korenia a koriandra. Necháme ho chvíľu odležať pri izbovej teplote.
  2. Fazuľu z konzervy v sitku prepláchneme vodou. V menšom hrnci na oleji krátko orestujeme roztlačený cesnak s nastrúhaným zázvorom. Pridáme fazuľu, omáčku hoisin, víno, med a soľ, varíme, kým zmes nezhustne.
  3. V pekáči zahrejeme zvyšok oleja. Jahňacie mäso na ňom sprudka opekáme asi 5 minút z každej strany. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme 10 minút.
  4. Jarné cibuľky restujeme v celku a potom ich pokrájame na kúsky. Hotové mäso nakrájame na plátky a servírujeme s fazuľou a jarnou cibuľkou. Ozdobíme lístkami mäty.
  5. Pozn.: Omáčka hoisin sa vyrába z fermentovaných sójových bôbov a korenín. Nazýva sa aj čínska barbecue omáčka, používa sa v ázijskej kuchyni najmä na dochutenie grilovaných a pečených mäsových jedál.