Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Jahňacie stehno v lístkovom batôžku s hráškovým pyré

Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 25. februára 2020
Jahňacie stehno v lístkovom batôžku s hráškovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií

Suroviny

500 g
1 bal.
10 g
10 g
1 ks na potretie
Hrášková kaša:
200 g
500 g mrazený
10 g




Postup

  1. 1

    Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka, vložíme maslo, tymian a zavákuujeme. Dáme variť pri 75 °C na 20 hodín do vodného kúpeľa.

  2. 2

    Na druhý deň mäso vyberieme, lístkové cesto rozvaľkáme, posypeme petržlenovou vňaťou, šalotkou, cesnakom, položíme mäso, zabalíme, potrieme žĺtkom a dáme piecť pri 180 °C 20 minút.

  3. 3

    Očistené zemiaky uvaríme domäkka a rozmixujeme na kašu. Pridáme maslo, uvarený a prepasírovaný hrášok a premiešame.

Diskusia k receptu