Jahňacie kotlety

Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste

Autor receptu: redakcia

80 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45 minút podľa veľkosti. Upečenú červenú repu rozmixujeme s nasucho opečenými mandľami a trochou strúhanky.
  2. Zemiakový závin: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a popučíme. Pridáme do nich orestovanú šalotku s cesnakom, rozmarín a tymian. Keď masa vychladne, zrolujeme ju do filo cesta ako malú štrúdľu a potretú žĺtkom dáme piecť na 15 minút na 170 °C.
  3. Jahňacie kotletky: Jahňací hrebienok zbavíme zbytočného tuku. Mäso vcelku osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z každej strany. Pridáme maslo s bylinkami a dáme piecť do rúry na asi 8 minút na 180 °C, vytiahneme a necháme na tanieri 2 minúty odpočinúť. Potom upečený hrebienok obalíme v cviklovo-mandľovej zmesi a nakrájame na jednotlivé kotletky. Podávame so zemiakovým závinom.