Jahňacie kotlety
Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste
Autor receptu: redakcia
Postup- Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme
piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45 minút podľa
veľkosti. Upečenú červenú repu rozmixujeme s nasucho opečenými mandľami a trochou strúhanky.
- Zemiakový závin: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a popučíme. Pridáme do nich orestovanú šalotku s cesnakom, rozmarín a tymian. Keď masa vychladne, zrolujeme ju do filo cesta ako malú štrúdľu a potretú žĺtkom dáme
piecť na 15 minút na 170 °C.
- Jahňacie kotletky: Jahňací hrebienok zbavíme zbytočného
tuku. Mäso vcelku osolíme, okoreníme
a opečieme na oleji z každej strany. Pridáme maslo
s bylinkami a dáme piecť do rúry na asi 8 minút na 180 °C,
vytiahneme a necháme na tanieri 2 minúty odpočinúť. Potom upečený hrebienok obalíme v cviklovo-mandľovej zmesi a nakrájame na jednotlivé kotletky. Podávame so zemiakovým závinom.
|