Grilované jahňacie kotlety s baby zemiakmi a mätovým dipom
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 20. mája 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, 20. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
Suroviny
1,2 ks |
|
1 kg |
|
|
|
Marináda: | |
200 ml |
|
1 PL čerstvý, nasekaný |
|
1 PL čerstvý, nasekaný |
|
4-5 strúčikov |
|
1/2 ČL |
|
|
|
Mätový dip: | |
200 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1-2 PL najemno nasekaná |
|
Postup
-
1
Marináda: Pretlačený cesnak, olivový olej, nasekané bylinky, soľ, korenie poriadne premiešame.
- 2
Jahňacie kotlety očistíme a zbavíme tuku, aby zostalo čisté mäso. Nakrájame na 2 centimetre hrubé kúsky s kosťou. Polovicou marinády potrieme kotlety z oboch strán. Odložíme na polhodinku na chladné miesto.
- 3
Baby zemiaky opláchneme, povaríme v osolenej vode 10 minút, vychladíme. Prepolíme na polovicu a v miske premiešame s druhou polovicou marinády. Dáme na stredne rozpálený gril a opekáme z oboch strán domäkka. Kotlety dáme na rozpálený gril a opekáme z oboch strán 4–5 minút.
- 4
Mätový dip: Mätu nasekáme nadrobno, pridáme citrónovú šťavu, tvaroh, kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Podávame ku grilovaným kotletám a zemiakom.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu