Šošovicová polievka

Hustá šošovicová polievka

Autor receptu: simonaaaaaaaa

Výborná šošovicová polievka.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Šošovicu namočíme do vody na 2 hodiny. Vodu z namočenia zlejeme a šošovicu v hrnci zalejeme čerstvou studenou vodou. Privedieme do bodu varu a vodu opäť zlejeme. To preto, aby sme zbavili polievku látok spôsobujúcich nadúvanie.
  2. Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji osmažíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Prihodíme bobkový list.
  3. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Poprášime mletou paprikou a spolu všetko prudko opečieme. Pozor, nie dlho, aby mletá paprika nezhorkla. Približne 8 minút.
  4. Zalejeme horúcim vývarom, ktorý som už mala dopredu nachystaný. Pridáme šošovicu a varíme 10 minút. Nesolíme, až ku koncu varenia, aby šošovica nestvrdla...
  5. Medzitým si očistíme a na kocky nakrájame zemiaky a párky, ktoré krájame na kolieska.
  6. Zemiaky opatrne vložíme do polievky. Varíme 15 minút.
  7. Pripravíme si zátrepku zmiešaním 2 PL múky a 200 g smotany na šľahanie.
  8. Do polievky pridáme zátrepku a povaríme ešte 20 minút. Občas premiešame. Polievku vypneme a necháme chvíľu odstáť.
  9. Ja som viac neokorenila. Na vývar som použila 3 kocky slepačieho bujónu a 2 l vody.