Šošovicová polievka
Hustá šošovicová polievka
Autor receptu: simonaaaaaaaa
Výborná šošovicová polievka.
6 porcií |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Šošovicu namočíme do vody na 2 hodiny.
Vodu z namočenia zlejeme a šošovicu v hrnci zalejeme čerstvou studenou vodou. Privedieme do bodu varu a vodu opäť zlejeme. To preto, aby sme zbavili polievku látok spôsobujúcich nadúvanie.
- Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji osmažíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Prihodíme bobkový list.
- Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu.
Poprášime mletou paprikou a spolu všetko prudko opečieme. Pozor, nie dlho, aby mletá paprika nezhorkla.
Približne 8 minút.
- Zalejeme horúcim vývarom, ktorý som už mala dopredu nachystaný.
Pridáme šošovicu a varíme 10 minút. Nesolíme, až ku koncu varenia, aby šošovica nestvrdla...
- Medzitým si očistíme a na kocky nakrájame zemiaky a párky, ktoré krájame na kolieska.
- Zemiaky opatrne vložíme do polievky. Varíme 15 minút.
- Pripravíme si zátrepku zmiešaním 2 PL múky a 200 g smotany na šľahanie.
- Do polievky pridáme zátrepku a povaríme ešte 20 minút. Občas premiešame. Polievku vypneme a necháme chvíľu odstáť.
- Ja som viac neokorenila.
Na vývar som použila 3 kocky slepačieho bujónu a 2 l vody.