Hubový tatarák

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, cesnakovým olejom a korením.
  2. Pohánku uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme, ochladíme a dochutíme podľa potreby soľou, mletou rascou a korením. Poháku a quinou spolu zmiešame.
  3. Zeleninové ragú: Mrkvu, cuketu, papriku, uhorku a kaleráb nakrájame na maličké kocky, uvaríme ich v osolenej vode, scedíme a poriadne vychladíme.
  4. Na olivovom oleji speníme pokrájanú červenú cibuľu, pridáme drevené lúpané paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a trochu cukru. Necháme chvíľku odvariť nadbytočnú tekutinu, aby vzniklo husté ragú, do ktorého zamiešame nakrájanú a uvarenú zeleninu. Všetko dobre premiešame, aby vzniklo pevnejšie ragú.
  5. Na olivovom oleji speníme šalotku, pridáme huby, osolíme, okoreníme a všetko dobre orestujeme. Nakoniec pridáme cesnak, petržlenovú vňať a tymian. Opečené huby dáme vychladiť a potom ich nasekáme na tatarák.
  6. Na tanier navrstvíme zmes pohánky a guinoy, zeleninové ragú a hubový tatarák. Dozdobíme.