Hubový tatarák
Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Autor receptu: redakcia
Postup- Quinou namočíme na hodinu do studenej vody
a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme,
dochutíme soľou, cesnakovým olejom a korením.
- Pohánku uvaríme v osolenej vode domäkka,
scedíme, ochladíme a dochutíme podľa
potreby soľou, mletou rascou a korením. Poháku a quinou spolu zmiešame.
- Zeleninové ragú: Mrkvu,
cuketu, papriku, uhorku a kaleráb nakrájame na maličké
kocky, uvaríme ich v osolenej vode, scedíme
a poriadne vychladíme.
- Na olivovom oleji speníme pokrájanú červenú cibuľu,
pridáme drevené lúpané paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a trochu cukru. Necháme chvíľku
odvariť nadbytočnú tekutinu, aby vzniklo
husté ragú, do ktorého zamiešame nakrájanú a uvarenú zeleninu. Všetko dobre premiešame, aby vzniklo pevnejšie ragú.
- Na olivovom oleji speníme šalotku, pridáme
huby, osolíme, okoreníme a všetko dobre orestujeme. Nakoniec pridáme cesnak, petržlenovú vňať a tymian. Opečené huby dáme
vychladiť a potom ich nasekáme na tatarák.
- Na tanier navrstvíme zmes pohánky a guinoy, zeleninové ragú a hubový tatarák. Dozdobíme.
|