Hubové šišky s kyslou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
Huby namočíme do vlažnej vody. Rozvaríme mlieko s nastrúhaným muškátovým orechom, maslom a soľou. Za stáleho miešania pridáme múku a varíme, kým sa cesto neodlepuje od steny hrnca. Do takmer vychladnutého cesta vmiešame po jednom dve celé vajcia a 3 žĺtky. Pridáme nadrobno nasekané huby, ktoré sme dobre vytlačili, a pretlačené zemiaky.
Naolejovanými rukami tvarujeme šišky (asi 3 na porciu), ktoré pomaly smažíme v horúcom oleji. 
Na masti opečieme slaninu nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cukor, bobkový list, nové korenie a kyslú kapustu. Zalejeme vývarom, vínom a dusíme. Pred koncom vložíme osminky jablka. Dochutíme soľou, korením a majoránom a už nevaríme. Cibuľu nakrájame na plátky a opečieme ju na bravčovej masti dozlata. Hotovú dochutíme soľou.
|