Hubové rizoto
Hubové rizoto

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 7. decembra 2020

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Zdroj: youtube

2-4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

1/2 kg (vhodná na rizoto)
100 g (mix rôznych druhov)
hrsť
1/2 ks (alebo cibuľa)
2 strúčiky
1 pohár
300 ml
2 ks
30 g
30 g




Postup

  1. 1

    Opražíme si pár húb na ozdobu a odložíme na bok.

  2. 2

    Opražíme si šalotku s cesnakom. Pridáme huby, posolíme a okoreníme a restujeme okolo 5 minút.

  3. 3

    K uduseným hubám pridáme ryžu a opečieme okolo minúty. Pridáme pohár bieleho vína a podusíme, pokiaľ sa víno vyvarí.

  4. 4

    Po vyvarení vína začneme pridávať po troške vývar. Len zalejeme ryžu, premiešame a necháme vyvariť a zase pridáme trošku vývaru. Pokračujeme pokiaľ je ryža uvarená al dente (dokopy okolo 15 minút).

  5. 5

    Medzitým si opražíme na grilovacej panvici s olejom rozmarín a potom pridáme panenku, ktorú opražíme do zlata z obidvoch strán (okolo minúty a pol na každej strane). A potom necháme restovať okolo 4 minút. Na konci pridáme kocku masla a panenku ešte rýchlo opražíme na masle. Odložíme ju na alobal aj so šťavou a zabalíme ju do toho alobalu. Mäso necháme oddýchnuť.

  6. 6

    Keď je ryža hotová, pridáme do nej 30 g masla a 30 g nastrúhaného parmezánu. Posypeme petržlenovou vňaťou a premiešame. Vypneme ohrev, prikryjeme ryžu na dve minútky a necháme odstáť. Prajeme dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dajana
Ahoj, aké biele víno odporúčate použiť, vyzerá to výborne, rada vyskúšam. 👍