Hovädzie líčka

Hovädzie líčka na víne (fotorecept)

Autor receptu: monika250

Dostali sa ku mne hovädzie líčka a toto je naozaj jednoduchý aj keď časovo zdĺhavý recept. Líčka sa na tanieri úplne rozpadajú, sú chutné a jemnučké. Ako príloha je vhodné zemiakové pyré. Mne sa tentokrát moc nepodarilo a veľmi som ho rozmixovala.

20 minút
príprava
180-210 minút
na 160 °C

Postup

  1. Líčka očistíme od tučných bielych blán. Osušíme utierkou, trochu osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Na troche oleja sprudka osmažíme hovädzie líčka, aby sa mäso zatiahlo. Nebojíme sa toho, necháme ho poriadne až pripiecť.
  3. Počas smaženia si pripravíme suroviny. Víno je najvhodnejšie červené suché, napríklad cabernet sauvignon.
  4. Mäso z hrnca vyberieme a dáme do zapekacej misy. Do toho istého hrnca prilejeme trocha oleja, stíšime oheň a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 3 minútky.
  5. Následne postupne pridáme nakrájaný cesnak, mrkvu, zeler a chvíľku restujeme.
  6. Prilejeme víno. Následne zarobený bujón, tymian a bobkový list.
  7. Necháme prevrieť a touto tekutinou zalejeme tým mäso v zapekacej mise.
  8. Jenskú misu dáme do rúry na 160 °C na cca 3 až 3,5 h. Potom hotové mäso vyberieme z omáčky, odstránime bobkový list a tymian a omáčku rozmixujeme ponorný mixérom. Mäso vložíme naspäť do omáčky. Ale omáčku môžeme podávať aj nerozmixovanú. A máme hotovo.
  9. Ak nám mäsko ostane, tak ho môžeme dať napríklad do bagety, žemle na desiatu a podobne :)