Hovädzie líčka
Hovädzie líčka na víne (fotorecept)
Autor receptu: monika250
Dostali sa ku mne hovädzie líčka a
toto je naozaj jednoduchý aj keď
časovo zdĺhavý recept. Líčka sa na tanieri
úplne rozpadajú, sú
chutné a jemnučké. Ako príloha je vhodné
zemiakové pyré. Mne sa tentokrát
moc nepodarilo a veľmi som ho
rozmixovala.
20 minút príprava |
180-210 minút na 160 °C |
Postup
- Líčka očistíme od tučných bielych blán. Osušíme utierkou, trochu osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Na troche oleja sprudka osmažíme hovädzie líčka, aby sa mäso zatiahlo. Nebojíme sa toho, necháme ho poriadne až pripiecť.
- Počas smaženia si pripravíme suroviny. Víno je najvhodnejšie červené suché, napríklad cabernet sauvignon.
- Mäso z hrnca vyberieme a dáme do zapekacej misy. Do toho istého hrnca prilejeme trocha oleja, stíšime oheň a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 3 minútky.
- Následne postupne pridáme nakrájaný cesnak, mrkvu, zeler a chvíľku restujeme.
- Prilejeme víno. Následne zarobený bujón, tymian a bobkový list.
- Necháme prevrieť a touto tekutinou zalejeme tým mäso v zapekacej mise.
- Jenskú misu dáme do rúry na 160 °C na cca 3 až 3,5 h. Potom hotové mäso vyberieme z omáčky, odstránime bobkový list a tymian a omáčku rozmixujeme ponorný mixérom. Mäso vložíme naspäť do omáčky. Ale omáčku môžeme podávať aj nerozmixovanú. A máme hotovo.
- Ak nám mäsko ostane, tak ho môžeme dať napríklad do bagety, žemle na desiatu a podobne :)