Hovädzie líčka 
	        Hovädzie líčka na víne (fotorecept)
	        Autor receptu: monika250
	         
	        
	        Dostali sa ku mne hovädzie líčka a 
toto je naozaj jednoduchý aj keď 
časovo zdĺhavý recept. Líčka sa na tanieri
úplne rozpadajú, sú 
chutné a jemnučké. Ako príloha je vhodné
zemiakové pyré. Mne sa tentokrát 
moc nepodarilo a veľmi som ho 
rozmixovala.
| 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	180-210 minút  na 160 °C  | 
Postup
- Líčka očistíme od tučných bielych blán. Osušíme utierkou, trochu osolíme a okoreníme z oboch strán. 
 - Na troche oleja sprudka osmažíme hovädzie líčka, aby sa mäso zatiahlo. Nebojíme sa toho, necháme ho poriadne až pripiecť. 
 - Počas smaženia si pripravíme suroviny. Víno je najvhodnejšie červené suché, napríklad cabernet sauvignon.
 - Mäso z hrnca vyberieme a dáme do zapekacej misy. Do toho istého hrnca prilejeme trocha oleja, stíšime oheň a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 3 minútky. 
 - Následne postupne pridáme nakrájaný cesnak, mrkvu, zeler a chvíľku restujeme. 
 - Prilejeme víno. Následne zarobený bujón, tymian a bobkový list. 
 - Necháme prevrieť a touto tekutinou zalejeme tým mäso v zapekacej mise. 
 - Jenskú misu dáme do rúry na 160 °C na cca 3 až 3,5 h. Potom hotové mäso vyberieme z omáčky, odstránime bobkový list a tymian a omáčku rozmixujeme ponorný mixérom. Mäso vložíme naspäť do omáčky. Ale omáčku môžeme podávať aj nerozmixovanú. A máme hotovo. 
 - Ak nám mäsko ostane, tak ho môžeme dať napríklad do bagety, žemle na desiatu a podobne :)